Radionica popravke bicikla

, / 19.04.2022
Radionica popravke bicikla biće održana 21. aprila od 17 do 19 časova u Kulturnom centru Magacin u Kraljevića Marka 4, saopštilo je danas udruženje građana (UG) Ulice za bicikliste.

Tema prve od osam tematskih radionica biće dijagnostifikovanje problema na biciklu, utvrđivanje kvarova, kao i saveti za kupovinu i izbor novog bicikla.

Polaznicima će biti deljen i besplatan primerak priručnika “Beograd na pedale”, koji je u saradnji sa Hajnrih Bel Fondacijom napravilo udruženje.

Tokom aprila i maja, a zaključno sa početkom juna, biće održano još sedam radionica o popravkama najosnovnijih delova bitnih za funkcionisanje bicikla, kao što su kočnice, pogon, lanac, glava točka i menjači.

U radionici će biti popravljani i donirani bicikli koji će se naknadno koristiti u okviru kulturnog centra kao sredstvo prevoza, čime UG Ulice za bicikliste kao stalni korisnik prostorija Kulturnog centra želi da podstakne održiv i zdrav vid putovanja od kuće do posla.

Udruženje je pozvalo građane da pošalju fotografije bicikala koji im više ne trebaju i žele da ih doniraju, nakon čega bi ih udruženje preuzelo po potrebi uzeli i recikliralo u “komunalne” bicikle za potrebe kulturnog centra Magacin.

Istovremeno, ti bicikli bi služili i da se polaznici kursa na njima vežbaju da popravljajju bicikle, navodi se u saopštenju udruženja građana.

FoNet

Komentari