Za šest sati vožnje bicikla – 50 dinara

/ 03.06.2013
Obrenovčani će od sutra na tri punkta, moći da iznajme bicikle uz simboličnu nadoknadu od 50 dinara, jer je opština u saradnji sa Sportsko kulturnim centrom omogućila građanima novi vid javnog prevoza.

Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac kaže da u gradovima koji imaju, kao Obrenovac 75 hiljada stanovnika, širom Evropske Unije, bicikl se može videti kao vid javnog prevoza, a to je usluga koju građani mogu da koriste.
– Pozivam sugrađane da koriste bicikl za rekreaciju, obavaljanje nekog posla ili za šta god oni žele. Građani mogu da iznajmljuju bicikle na tri punkta i ja ih molim da čuvaju bicikle jer su one naše zajedničko dobro. Sa simboličnom cenom od 50 dinara za šest sati korišćenja mi smo želeli da bicikle svima budu pristupačne. Sav prihod koji se bude zaradio od iznajljivanja koristiće se za nabavku novih i modernijih bicikala – kaže Čučković.
Punktovi se nalaze ispred zgrade Sportsko kulturnog centra, ispred zgrade opštine Obrenovac i bazena.
Bicikle mogu da iznajmljuju samo punoletne osobe ili maloletne osobe uz pratnju odraslih.
Pravilnikom je regulisan način iznajmljivanja, a građani će moći pravilnik da pogledaju na sajtu GO Obrenovac i JP Sportsko kulturni centar.
Petar Jovičić, vd direktora JP Sportski centar kaže da ukoliko se ova akcija pokaže kako treba planirano je da se na još nekoliko mesta u gradu postave punktovi za rentiranje bicikli.

Izvor: Blic

Komentari