Holanđaninu koji promoviše biciklizam u Beogradu ukradena 2 bicikla

/ 18.07.2013
Holandjaninu koji je idejni tvorac prvog biciklistickog festivala u Srbji- Beograd Velograd, ujedno I vlasnik firme koja se bavi organizovanjem biciklistickih tura u Beogradu iBikeBelgrade, ukraden je bicikl, u sredu 17 jula, zajedno sa biciklom njegove devojke. Jedinstveni i prelepo dizajnirani VanMoof bicikli su specijalno uvezeni iz Holandije, za potrebe promovisanja urbanog biciklizma u Srbiji.

Dok je par bio u zgradi, u ulici Kneza Miloša br.4 u centru Beograda, neko je ukrao bicikle koji su bili parkirani i zaključani na ulazu. Ostavili su ih na samo 5 minuta, al to je očigledno bilo dovoljno za iskusne kradljivce. ”Kad smo izašli ispred ulaza, primetio sam da nema bicikli. Pomislio sam da ih je možda neko sklonio sa ulaza, da ne smetaju, ili blokiraju nesmetan prilaz vratima. Nisam mogao ni da pretpostavim da mogu biti ukradena. Ostavili smo ih zaključane na samo 5 minuta. Moj prvi bicikl u Beogradu, mi je ukraden pre 2 godine dok je stajao blizu mene na terasi lokala. Posle te prve krađe, jako sam pažljiv i oprezan, i uvek se potrudim da ga dobro zaključam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ali ovog puta mislim da nas je neko video kako parkiramo bicikle, i bio dovoljno bolestan da ih ukrade.”-kaze Ralph van der Zijden, osnivač prvog internacionalnog biciklističkog festivala u Beogradu, koji se održao proslog meseca. Tri, skoro identična bicikla su bila podeljena kao nagrade učesnicima na festivalu Beograd Velograd. Ja i moja devojka smo koristili ove bicikle, da na njima odlazimo na posao, i svi su nas zaustavljali i predivno reagovali kad bi ih ugledali na ulicama Beograda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svima su se svideli i puno njih je htelo da ih proba. To su prelepo dizajnirani gradski bicikli. Lopovi nikada nece moći da ih prodaju, jer su vrlo jedinstveni. Plašim se da će ih samo iskoristiti da zarade nesto od prodaje rama od aluminijuma.”-kaže vrlo razočarano Ralph Van Der Zijden. “Nadam se da cemo zajedno sa policijom uspeti da nađemo kriminalce koji su ovo uradili.”
Ako neko vidi ovakve bicikle na prodaji, ili ima bilo kakvu informaciju, molim vas da kontaktira Ralph van der Zijdena preko mobilnog telefona 066 9008386 ili preko mejla Ralph@ibikebelgrade.com. Ili jednostavno pozove policiju u Kosovskoj ulici,u Beogradu. Osoba sa vrednom informacijom bice nagradjena.

Bajsologija.rs

Komentari