Pogledajte kako će izgledati biciklističke staze na Savamali

U okviru komplesa "Beograd na vodi" biće izgrađeno 10 kilometara staza i ulica namenjenih biciklistima, a Savska promenada će im takođe biti dostupna, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali, povodom kritika pojedinih udruženja biciklista.

Čitav prostor “Beograda na vodi” biće prošaran biciklističkim stazama: takozvanim glavnim, sekundarnim, kao i stazama umerene brzine kretanja.

Sedam beogradskih udruženja i organizacija biciklista protestovalo je zbog zatvaranja dela staze tokom izgradnje ogledne promenade. Oni su se pitali i kako će izgledati buduća biciklistička staza i navodili gužve kao potencijalni problem biciklistima.

Međutim, gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da su biciklisti i rekreacija bicikom jedan od prioriteta razvoja grada, što znači da će Savska promenada svakako biti na raspolaganju biciklistima, ali i pešacima, kao što je do sada bio slučaj.

– Ceo projekat Beograd na vodi je posvećen zdravijem i kvalitetnijem životu, pa samim tim i biciklistima – rekao je Mali novinarima.

Ističući da će u sledećih mesec i po dana biti potpuno rekonstruisano 300 metara promenade, pa će građani moći da vide kako će celo šetalište izgledati u ukupnoj dužini od oko tri kilometra, Mali je rekao da će biti organizovana prezentacija na samoj promenadi.

– Pozivam bicikliste i udruženja biciklista da dođu i vide projekat ‘Beograd na vodi’ i projekat promenade i da se uvere da ih niko ne sprečava da voze bicikl – naveo je Mali.

On je dodao i da gradski Sekretarijat za saobraćaj smatra da nije bezbedno da se biciklisti kreću Karađorđevom ulicom zbog stepena saobraćaja.

– Ako treba da voze kilometar ili dva duže do mesta gde žele mislim da to vredi i za Beograd i za Beograđane. Dobićemo lepšu promenadu – naveo je Mali.

Izvor: Blic.rs

Komentari