Mali: Nema razloga za proteste biciklista

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da nema razloga za proteste biciklista zbog nemogućnosti da koriste Brankov most.

Kako je istakao, gradska vlast u kratkom roku po završetku rekonstrukcije dela tog mosta, obezbediti da mogu da ga koriste.

Mali je novinarima u Beogradu rekao da je gradska vlast svesna problema na levoj strani beogradskog mosta ka Novom Beogradu, da je projekat rekonstrukcije u toku i da će odmah po njegovom završetku, što pre biciklistima biti omogućeno da koriste stazu za prolazak.

On je dodao da je Brankov most još jedan problem koji je aktuelna gradska vlast nasledila od prethodne navodeći da poslednjih 25 godina nijedan dinar nije uložen u njegovo sredjivanje.

“Imamo ozbiljan problem sa tom levom stranom, završavamo projekat rekonstrukcije koji radi Mostogradnja, to nas košta od pet do šest miliona evra i mi ćemo taj novac obezbediti”, rekao je Mali i dodao da je gradska vlast u prethodnom periodu u nekoliko navrata rešavala probleme zajedno sa biciklistima, a da je poslednji primer bio izgradnja saveske promenade, kada je biciklistima omogućeno da okolnom trasom koriste taj deo.

Izvor: b92.net      Foto: Dobrica Veselinovic

Komentari