Pijana pokosila najbolju srpsku biciklistkinju

, / 25.06.2015
Na Jelenu Erić (19) iz Kraljeva, reprezentativku Srbije u drumskom biciklizmu, naleteo je automobil dok je trenirala Ibarskom magistralom i polomio joj skočni zglob.

Automobil je pored Jelene pokosio još dvojicu biciklista koji su sa njom vozili. Policija je ženu koja je pobegla sa lica mesta sustigla 50 kilometara dalje u Ušću.

– Krenuli smo na trening od oko 20 kilometara. Nismo ni morali, jer smo imali dan odmora, ali smo hteli da napravimo jedan lagani krug. Dok smo vozili u liniji u Konarevu, jedni iza drugih, a ja sam vodila grupu, samo me je nešto izdiglo u vazduh. Našla sam se na zemlji i videla da su i dvojica momaka takođe bili na zemlji. Auto nas je sve redom pokosio – priča Jelena.

Ona dodaje da kada se pridigla nikog nije bilo, a kada je pokušala da ustane, pala je u baru. Nekoliko minuta kasnije vratio se automobil u kome su bile dve žene.

– Jedna nas je pitala da li smo dobro a kada smo rekli da smo pozvali policiju, pobegle su ali smo videli tablice. Policajci su nam kasnije, rekli da su ih sustigli u Ušću. Žena koja je vozila bila je pod dejstvom alkohola, imala je oko 1,4 promila alkohola u krvi – rekla nam je Jelena.

Jelena osma na svetu
Jelena je ove sezone ušla u elitu, postala profesionalna drumska biciklistkinja i počela da sakuplja bodove za Olimpijske igre u Riju. Na poslednjem Svetskom prvenstvu je bila osma. – Trebala sam da idem ove godine na Điro d’ Italija, potpisala ugovor sa ekipom „Protur“ i onda mi se ovo desilo. Razočarana sam – kaže Jelena.

Izvor: Blic.rs

Komentari