Erićeva dobro počela belgijsku turneju

Biciklistkinja kraljevačkog CCN Metalca Jelena Erić, još juniorka, uspešno je počela seriju ciklo kros trka na belgijskoj turneji koje do 10. januara iduće godine uključuju i učešće na nekoliko trka svetskog kupa u ovoj atraktivnoj disciplini!

– Na prve dve trke C 1 kategorije Šelderckros i Drivenkros u Antverpenu  zauzela je 20. i 33. mestu i to u kategoriji elita što je lep plasman obzirom da je bila među najmlađima – kaže Radiša Čubrić, njen trener u kraljevačkom CCN Metalcu.- Dogovor je bio da ne forsira, ovo su ipak prve trke a imala je i pauzu zbog lečenje povrede kolena. Pravi ispiti su na trkama svetskog kupa krajem decembra posle kojih ćemo videti da li će Jelena Erić biti prijavljena za Šamionat sveta u ciklo krosu 1. i 2. februra 2014. u Hogerheidu u Holandiji.

Čubrić kaže da je Jelena Erić gost u timu DNCS koja izuzetno pomaže u školovanju mladih takmičara i takmičarki posebno onih bez ugovora:

– Pod okriljem ovog kluba je i biciklista beogradskog Progresiva Ivan Jovanović koji je već startovao u nekoliko jakih trka kao i u Svetskom kupu u Koksijdeu gde je osvojio pet bodova – dodao je Čubrić.- Erićevoj je ovo sjajana priprema ali i dobra prilika za sticanje iskustva. Ona je univerzalna, pojednako je dobra i u ciklo krosu, na planinskom biciklu i na drumu i taj talenat moramo, uz pomoć BSS i društveno sportskih organzacija, da iskoristimo na prvi način. Šteta što na Šampionatu sveta u ciklo krosu nema juniorske konkurenciji, ako startuje boriće se u eliti  sa mnogo starijim i iskusnijim rivalkama.

Čubrić planira da 22. decembra u Namuru i, potom, 26. decembra u Zolderu  bude uz Erićevu i Jovanovića koji će stratovati u eliti na ove dve trke Svetskog kupa.

Bajsologija.rs

Komentari