Erićevoj 11 bodova u Belgiji

, / 23.12.2013
Kraljevčanka Jelena Erić, biciklistkinja CCN Metalca u majici belgijske ekipe DNCS osvojila je 49. mesto u trci Svetskog kupa u belgijskom gradu Namuru i zaradila 11 svetskih bodova!

– Skinuli su je sa staze u poslednjem krugu i malo je nedostajalo da završi sa punim brojem krugova – kaće Radiša Čubrić njen trener u CCN Metalcu koji je pratio trku.- Pratili su je pehovi jer je prvo  na samom startu imala defekt, a slična situacija se ponovila i krug pre kraja. Taj krug je bukvalno pretrčala noseći bicikl. Da nije bilo defekata bila bi oko 40. mesta što je bio i neki plan za ovu trku i bila bi među tri najbolje juniorke. U svakom slučaju ovo je ogromno iskustvo i veliki doživljaj za 17 – godišnjakinju jer je startovala sa velikim imenima svetskog biciklizma. Staza je bila izuzetno teška, blatnjava i klizava i pobedila je Amerikanka  Kempton ispred legendarne Holanđanke Vos i Britanke Haris.

Čubrić je zadovoljan i uslovima u kojima trenira Jelena Eroć u Belgiji:

– Sve je u redu što se tiče smeštaja, ishrane i treninga. Oprema joj nije, međutim, vrhunska, ali je sve dobila od ekipe besplatno, a poklonjenom konju zubi se ne gledaju. Malo je u Srbiji takvih talenata kao što je Jelena Erić i potrebna je organizovanija i šira podrška i saveza. Forma joj je u stalnom usponu i za Šampionat sveta 1. i 2. februra 2014. u Hogerheidu u Holandiji biće odlično pripremljena,  sa lepim izgledima da završi trku i bude među najboljim mladim takmičarkama – smatra Čubrić.

Radiša Čubrić se osvrnuo i na organizaciju Svetskog kupa:

– Vreme nije bilo dobro, padine oko staze bile su blatnjave, mokre i klizave pa ipak se okupilo oko 20.000 gledalaca, a ulaznice su bile deset i 15 evra. Belgijanci vole biciklizam do fanatizma i ništa ne može da ih spreči da prate ovakva nadmetanja.

Jelena Erić će 26. decembra startovati u trci Svetskog kupa u ciklo krosu u Zolderu. Jedan deo staze ići će i preko staze za formulu 1.

Bajsologija.rs

Komentari