Jovana Crnogorac osma na evropskom prvenstvu u Nemačkoj

/ 09.06.2014
Pakleno vruć dan u nemačkom Sankt Vendelu gde se održava Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu nije sprečio Jovanu Crnogorac da zauzme odlično osmo mesto na megdanu devojaka mlađih od 23 godine u kros – kantri olimpijskoj disciplini. Srpska predstavnice ostvarila je šest pozicija bolji plasman u odnosu na prethodnu godinu.

U konkurenciji juniorki Jelena Erić bila je 21, a Milica Rakić 27. Srpski predstavnik u trci juniora Aleksandar Roman zauzeo je 64. mesto.

Jovana je startovala jako dobro. Bila je sa Janom Belomojnom iz Ukrajine u borbi za treće mesto, dok su napred bile aktuelna svetska šampionka Jolanda Nef i nova evropska Francuskinja Paulin Feran Prevo. Na polovini trećeg kruga Jovana je imala krizu, u najgorem mogućem trenutku, kad su počeli da se nižu napadi. Tad je pala na osmo mesto, a u poslednjem krugu je uspela da sustigne sedmoplasiranu. Izgubila je u sprintu. Drago mi je da nije posustala posle kriznog momenta i da se borila do linije cilja. Ovo je bila još jedna dobra trka za nju gde je potvrdila da je u vrhu konkurencije do 23 godine. Posle 14. mesta prošle godine, svakako je ostvaren napredak – komentarisao je selektor Nemanja Vajs.


Strateg reprezentacije nije bio nezadovoljan i trkom juniorki. – Prosečna brzina na njihovom nadmetanju bila je 29 kilometara po času, što je baš jako. Jelena je dala sve od sebe, ali jednostavno nije mogla bolje. Za nju je ovo bilo značajno iskustvo, pošto je mogla da primeni dosta taktike i tehnike sa druma. Uopšte je za juniore bilo važno da učestvuju kako bi se upoznali sa konkurencijom koja ih očekuje na Olimpijskim igrama mladih u Kini ovog leta – zaključio je Vajs.

Izvor: Biciklistički savez Srbije  Foto: bss.rs

Komentari