Srbi bez finala u kros – kantri eliminatoru na evropskom prvenstvu u Nemačkoj

, / 07.06.2014
Na prvom megdanu MTB Evropskog šampionata u nemačkom Sankt Vendelu u disciplini kros – kantri eliminator (apsolutna kategorija) učestvovali su srpski juniori. Niko od troje naših predstavnika nije se, međutim, plasirao u finale.

Od 27 devojaka na startu Jelena Erić zauzela je 19, a Milica Rakić 23. mesto. Nova prvakinja kontinenta je Švajcarkinja Katrin Stirneman. Aleksandar Roman zauzeo je 47. mesto u kvalifikacijama od 78 prijavljenih takmičara. Titulu je odbranio Daniel Federšpil iz Austrije.

Jelena baš nije imala sreće sa žrebom. Išla je u prvoj vožnji na Norvežanku Ingrid Jakobs i Šveđanku DŽeni Risveds, specijalistkinje za eliminator. Bila je u završnom sprintu. Nije mogla bolje od Norvežanke. Milica se dobro držala u početnih 300 metara, da bi na kraju popustila. Ušla je u cilj četiri sekunde posle pobednice – komentarisao je selektor Nemanja Vajs.

Na programu su još takmičenja u kros – kantri olimpijskoj disciplini gde će se pored juniora u konkurenciji mlađih od 23 godine nadmetati i Jovana Crnogorac.

Izvor: Biciklistički savez Srbije

Komentari