“Parking servis” izlazi u susret zahtevima biciklista

JKP "Parking servis" ubuduće će postavljati parkinge "P" odnosno "U" profila za bicikle, dogovor je koji su danas postigli predstavnici tog preduzeća i udruženja biciklista.

JKP “Parking servis” ubuduće će postavljati parkinge “P” odnosno “U” profila za bicikle, dogovor je koji su danas postigli predstavnici tog preduzehca i udruženja biciklista.

Direktor “Parking servisa” Andrija Čupković i tehnički direktor Vladimir Bogićević razgovarali su danas sa predstavnicima udruženja “Ulice za bicikliste”, “Ciklo svet Srbija”, “Beograd Velograd” i “Bajsologija” i saglasili se da je prednost profila u obliku ćiriličnog slova “P” što bicikl može da se veže za ram, a ne samo za točak, što smanjuje rizik od krađe ili oštećenja dvotočkaša.

U saopštenju “Parking servisa” podseća se da je prošle godine, upravo na njihov biciklista, kao pilot projekat, postavljen češalj za bicikle u garaži u Masarikovoj ulici.

Prema rečima biciklista, češalj u “Masarikovoj” je potpuno opravdao očekivanja, te će “Parking servis”, uskoro postaviti još jedan parking za bicikle u garaži “Obilićev venac” i omogućiti besplatno parkiranje dvotočkaša.

jkp-parking-2

Čupković je naveo da je u planu da ove i naredne godine na 25 lokacija u Beogradu budu postavljeni novi parkinzi za bicikle i motore “P profila”, kakve su i zahtevali biciklisti.

“Češljevi” za bicikle za sada su postavljeni na 47 lokacija u gradu, a tokom sledeće godine “Parking servis” će zamenjivati i preostale onima profila “P”.

“Otvoreni smo za saradnju sa biciklistima jer oni najbolje znaju gde bi trebalo da se postave parkinzi. S obzirom na to da im ne odgovaraju postojeći češljevi, ubuduće ćemo praviti parkinge za bicikle i motocikle novog tipa”, rekao je Čupković.

On je dodao da “Parking servis” želi da doprinese da Beograd postane grad biciklista.

Čupković je tim povodom pozvao bicikliste da, u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj, određuju lokacije za postavljanje parkinga za dvotočkaše.

Izvor: tanjug.rs

Komentari