„Parking servis“ izlazi u susret zahtevima biciklista

JKP "Parking servis" ubuduće će postavljati parkinge "P" odnosno "U" profila za bicikle, dogovor je koji su danas postigli predstavnici tog preduzeća i udruženja biciklista.

JKP „Parking servis“ ubuduće će postavljati parkinge „P“ odnosno „U“ profila za bicikle, dogovor je koji su danas postigli predstavnici tog preduzehca i udruženja biciklista.

Direktor „Parking servisa“ Andrija Čupković i tehnički direktor Vladimir Bogićević razgovarali su danas sa predstavnicima udruženja „Ulice za bicikliste“, „Ciklo svet Srbija“, „Beograd Velograd“ i „Bajsologija“ i saglasili se da je prednost profila u obliku ćiriličnog slova „P“ što bicikl može da se veže za ram, a ne samo za točak, što smanjuje rizik od krađe ili oštećenja dvotočkaša.

U saopštenju „Parking servisa“ podseća se da je prošle godine, upravo na njihov biciklista, kao pilot projekat, postavljen češalj za bicikle u garaži u Masarikovoj ulici.

Prema rečima biciklista, češalj u „Masarikovoj“ je potpuno opravdao očekivanja, te će „Parking servis“, uskoro postaviti još jedan parking za bicikle u garaži „Obilićev venac“ i omogućiti besplatno parkiranje dvotočkaša.

jkp-parking-2

Čupković je naveo da je u planu da ove i naredne godine na 25 lokacija u Beogradu budu postavljeni novi parkinzi za bicikle i motore „P profila“, kakve su i zahtevali biciklisti.

„Češljevi“ za bicikle za sada su postavljeni na 47 lokacija u gradu, a tokom sledeće godine „Parking servis“ će zamenjivati i preostale onima profila „P“.

„Otvoreni smo za saradnju sa biciklistima jer oni najbolje znaju gde bi trebalo da se postave parkinzi. S obzirom na to da im ne odgovaraju postojeći češljevi, ubuduće ćemo praviti parkinge za bicikle i motocikle novog tipa“, rekao je Čupković.

On je dodao da „Parking servis“ želi da doprinese da Beograd postane grad biciklista.

Čupković je tim povodom pozvao bicikliste da, u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj, određuju lokacije za postavljanje parkinga za dvotočkaše.

Izvor: tanjug.rs

Komentari