Biciklisti dobijaju 32 parkirališta dizajniranih prema zahtevima udruženja

U Beogradu će tokom proleća biti postavljena nova parkirališta za bicikle koja su u skladu sa zahtevima udruženja biciklista, dogovoreno je na sastanku predstavnika Grada Beograda i udruženja biciklista.

– Dogovoreno je da postavimo 32 parkirališta, kao i da se usaglase sve sugestije i primedbe o mestima gde će biti postavljana. Reč je o takozvanim “P” parkiralištima koja izgledaju kao ćirilično slovo p, a koja će biti postavljena uz saglasnost Udruženja biciklista i Sekretrijata za saobraćaj – rekao je za Beoinfo član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

Kako je najavio, u planu je da više od postojećih 50 stajališta, takozvanih češljeva, koji oštećuju bicikle, budu zamenjeni novim i modernim “P” profilima, koji će imati informacione tablice.

71f498c41aca960344861d0745d887c8

Petronijević, koji je sastanak održao sa predstavnicima udruženja biciklista “Bajsologija” i “Ulice za bicikliste”, najavio je i akciju besplatnog korišćenja bicikala u gradu, koju će sprovesti “Parking-servis”.

– Oni će biti postavljeni na nekoliko lokacija u gradu poput Pionirskog grada u Košutnjaku, moguće su opcije i Ada Ciganlija, kao i još nekoliko lokacija gde je velika frekvencija gradjana – rekao je Petronijević.

On je predložio da se napravi dugoročan plan za naredne tri godine kako “ovi dogovori ne bi ostali prazno slovo na papiru”.

Petronijević je predstavnicima udruženja biciklista predložio da se svi zajedno u narednom periodu angažuju oko otvaranja kampa za bicikliste u koji bi dolazili biciklisti iz zemlje i inostranstva “što bi dodatno povećalo turističku posetu naše prestonice”.

Sastanku su prisustvovali i tehnički direktor “Parking servisa” Vladimir Bogićević, predstavnik Sekretarijata za saobraćaj Novica Mićović i Nenad Tomić iz preduzeća “Beograd-put”.

Izvor: Blic.rs

Komentari