„Parking servis“ donirao bicikle SRC „Pionirski grad“

JKP "Parking servis“ doniralo je 10 novih bicikala Sportsko-rekreativnom centru "Pionirski grad“, kako bi posetiocima ovog kompleksa bio na raspolaganju još jedan vid rekreacije, i unutar kompleksa postavilo 12 "P“ profila za parkiranje motora i bicikla.

Tim povodom Vladimir Bogićević, tehnički direktor JKP „Parking servis“, izjavio je da Preduzeće intenzivno ulaže u biciklistički saobraćaj uređenjem parkirne mreže za dvotočkaše i nastojanjem da biciklistički kapaciteti ovog preduzeća budu što veći.

– JKP „Parking servis“, kao društveno-odgovorno preduzeće, promoviše alternativne vidove prevoza i kroz uslugu „Parkiraj i bicikliraj“ doprinosi razvoju upotrebe bicikla u prevozne i rekreativne svrhe. Pored već poznatih lokacija na kojima je omogućeno preuzimanje bicikala, „Milan Gale Muškatirović“, „Sava Centar“ i „Ada Ciganlija“, od danas, uz pomoć naše donacije, bicikle je moguće besplatno preuzeti i u sportskom kompleksu „Pionirski grad“. Ove sezone, biciklistički park „Parking servisa“ obogaćen je sa 110 novih bicikala, od kojih je 10 donirano SRC „Pionirski grad“. Preduzeće je mislilo i na one koji svojim dvotočkašima dolaze u „Pionirski grad“ te su obezbeđeni i parkinzi za bicikle. U saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj i udruženjima biciklista nove parkinge postavljamo širom grada, na lokacijama koje su biciklisti odabrali – rekao je Bogićević.

Koordinator SRC „Pionirski grad“ Slobodan Stanimirović zahvalio je „Parking servisu“ na donaciji, ali i želji ovog Preduzeća da obezbedi bicikle, kao i parkinge za bicikle.

Veliki broj posetilaca Košutnjaka, pogotovu vikendom, rado bi se na ovaj način rekreirao. Mnogi od njih dolaze kolima, a znamo da je problem da se kolima dovezu i bicikli. Zahvaljujući donaciji „Parking servisa“, od danas je i to rešeno, a „Pionirski grad“ je obogatio svoju ponudu vidova rekreacije. Bicikli su dostupni na korišćenje svima, besplatno, uz ličnu kartu – rekao je Stanimirović.

Na početku pete sezone akcije „Parkiraj i bicikliraj“, a na inicijativu biciklista, Preduzeće je simbolično uručilo 100 kompleta prednjih i zadnjih svetala za bicikle zbog neophodnosti upotrebe svetala tokom noćne vožnje. U saradnji sa AMSS-om, tokom 2015. godine „Parking servis“ je podelio više od 1.000 zaštitnih kaciga deci i odraslim biciklistima, kao i vozačima motora.

„Parking servis“ uvek ističe bezbednosni aspekt u vožnji i apeluje na sve vozače putničkih vozila da posebnu pažnju u saobraćaju obrate na bicikliste.

Izvor: srbijadanas.com

Komentari