Ovaj profi kradljivac bicikla “operiše” od zgrade do zgrade!

, / 25.05.2015
Ovaj lopov ide od ulaza do ulaza i vršlja po zgradama tražeći bicikle ostavljene u hodnicima zgrada, seče lance i odnosi.

Na Jutjubu je postavljen snimak provalnika koji ulazi u zgradu i nekoliko minuta kasnije izlazi sa biciklom. Krađa se dogodila 18. maja ove godine oko 13.20 časova.

Ulaznu bravu zgrade u ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu provalnik je obio za svega dve sekunde, a potom mu je trebalo četiri minute da iznese bicikl koji je na četvrtom spratu bio vezan dvostrukom sajlom. To je za Srbijadanas.com potvrdio sam vlasnik bicikla, koji je pustio snimak na Jutjub.

– Bicikl je bio na četvrtom spratu privezan za gelender sa dve čelične sajle. Jedna je bila debela, nemačka, sa brojevima, a druga je tanja, dugačka, sa ključem. On je isekao obe i odneo mi bicikl “Mars suspension” u čije sam samo renoviranje uložio 200 evra – otkriva za naš portal vlasnik bicikla.

bicikl

On se požalio da je policija potpuno nezainteresovana iako se, imajući u vidu i provaljivanje brave zgrade, ovo delo tretira kao teška krađa.

– Reč je očigledno o profesionalcu koji alat za provaljivanje i sečenje sajli nosi u rancu na leđima. Ide od ulaza do ulaza i vreba priliku. Ko zna koliko ljudi je orobio. Međutim, policija nije obavila ni uviđaj. Platio sam agenciji za obezbeđenje 2.000 dinara da bih dobio snimke sa bezbednosnih kamera i sam sam ih odneo u policiju. A inspektor koji zadužen i ne zna za moj slučaj – jada se naš sagovornik koji je iz tih razloga uzeo stvar u svoje ruke i postavio ovaj snimak na Jutjub.

Na snimku se vidi tip u belim pantalonama i teget majici, sa rancem na leđima, kako izlazi iz zgrade, osvrće se desno, pa produžava pored zgrade. Naredna kamera ga hvata kod drugog ulaza samo dvadesetak sekundi kasnije. On za par sekundi “otključava” bravu, a onda se četiri minuta kasnije vraća sa plenom.

Ipak, bezbednosna kamera hvata njegov lik koji je malo mutan, ali dovoljno jasan za prepoznavanje.

Na snimku su i skrinšotovi iz unutrašnjosti zgrade, gde lopov izviruje da li neko nailazi na ulazna vrata zgrade, i potom nosi bicikl niz stepenice.

– Inače, u prethodnom ulazu je ostao skoro pola sata, jer nije mogao da izađe pošto je stalno neko bio na ulaznim vratima, pa je izvirivao – dodaje naš sagovornik rezultate sopstvene “istrage” i najavljuje još snimaka iz unutrašnjosti zgrade.

Izvor: srbijadanas.com

Komentari