Odmarališta za bicikliste

VRBAS: Na raskrsnicama ulica Maršala Tita i Gustava Krkleca, kao Narodnog fronta i Gustava Krkleca, postavljena su odmorišta za bicikliste. Oni će zeleno svetlo za kretanje kroz raskrnicu moći da sačekaju ne silazeći sa svojih dvotočkaša. Odmorišta su urađena od pocinkovanih profila, vrednost investicije koju je sprovelo Odeljenje za komunalne građevinske poslove opštine Vrbas, iznosi oko 93.000 dinara.

iNačelnik ovog odeljenja Igor Milović objašnjava da je opština Vrbas ove godine nastavila sa aktivnostima vezanim za promovisanje biciklizma kao zdravog načina kretanja. Novinama koje se uvode svakodnevni život, ističe Milović, žele se izazvati promene vezane za tip urbanog transporta tako ostvariti održiv način organizacije prevoza.

odmoriste_bajs1

Cilj nam je da upotrebu uvedemo čista vozila alternativna goriva, da razvijamo održivu politiku prevoza, kao da osmislimo mere za poboljšanje postojeće saobraćajne infrastrukture. Potreban nam je kvalitetan javni prevoz, ali kroz članstvo CIVITAS Forumu želimo da ukažemo na nove načine upotrebe automobila, promovišemo pešačenje biciklizam. Da bi sve ovo ostvarili kombinovaćemo razne, posebno odabrane mere koje odgovaraju našoj lokalnoj sredini naglasio je Milović.

Za nekoliko nedelja biće postavljeni novi parkinzi za bicikle kod ambulante Vinogradima, ispred Centra za fizičku kulturu, kod OŠ „Bratstvo-jedinstvo” ispred zgrade Opštine. Inače, Planom generalne regulacije Vrbasa predviđena je izgradnja oko 34 kilometra biciklističkih staza.

Izvor: dnevnik.rs

Komentari