Najmasovnija biciklistička vožnja Orange Bike Ride šesti put u Beogradu

, / 13.05.2019
Najmasovnija biciklistička vožnja "Orange Bike Ride" (Narandžasta biciklistička vožnja) kroz Beograd tradicionalno će se i ove godine održati 8. juna, saopštio je organizator, beogradsko društvo "Velograd".

Organizatori očekuju da će više od 500 sugradjana vožnjom promovisati bicikl kao zdravo, ekonomično i ekološko prevozno sredstvo.

Bicikilistički festival “Velograd” partnerski se organizuje sa Ambasadom Kraljevine Holandije.

“Mladi i stari, žene i muškarci, rekreativci i trkači, biciklisti, deca, porodice, svi su pozvani da sa nama učestvuju već šesti put u vožnji kroz Beograd, koji ćemo tog dana učiniti narandžastim jer samo tako možemo proslaviti holandsku kulturu biciklizma, koju ćemo na kratko doneti i u Srbiju”, izjavio je direktor festivala Beograd Velograd Ralf van der Zijden (Ralph van der Zijden).

Ovogodišnja tema festivala posvećena je smanjenju saobraćajne gužve, naročito u centru grada, jer se biciklima može brzo i lako stići na svaku destinaciju, kao i popularizaciji svakodnevne vožnje bicikla, koja može doprineti boljem mentalnom zdravlju, smanjenju stresa, anksioznosti i depresije.

Vožnja će biti zavšena na Dorćol Platzu u festivalskoj atmosferi sa brojnim pratećim zabavnim sadržajima i proglašenjem pobednika Like My Bike takmičenja.

Beograd Velograd je medjunarodni festival koji se šesti put održava u Beogradu, a cilj festivala je da učini Beograd bezbednijim, čistijim i srećnijim gradom kako bi se smanjio nivo buke i zagadjenja, što se može postići korišćenjem bicikla kao prevoznog sredstva.

Izvor: beta.rs

Komentari