“Narandžasta biciklistička vožnja” sutra u Beogradu

, / 03.07.2015
Međunarodni biciklistički festival "Beograd Velograd" koji za cilj ima promovisanje biciklizma biće održan u subotu 4. Jula u Beogradu. Najveći deo festivala je "Narandžasta biciklistička vožnja" koja će početi na Trgu Republike u 16h. Manifestacija koja se organizuje u okviru Festivala biciklizma u Beogradu, već treću godinu ima podršku Ambasade Holandije, a akciju je ove godine "Svim srcem" podržala i Hemofarm Fondacija.

U subotu se očekuje oko 500 biciklista koji će laganim tempom voziti 12 kilometara. Start je na Trgu Republike, potom će se voziti kroz tunel u Nušićevoj, pa preko Brankovog mosta ka Novom Beogradu. Staza za povratak vodi preko mosta na Adi, kroz Savsku i Karađorđevu ulicu. Planirano je da vožnja traje do 17.30. a “cilj” je KC Grad, Savamala.

Učesnici sa najvećim brojem lajkova na oficijelnoj Fejsbuk stranici organizatora – Like my bike takmičenja biće nagradjeni. 

Osnivač festivala, holanđanin Ralf van der Zijdena, koji se pre nekoliko godina preselio u Srbiju, ističe da je cilj festivala promocija svakodnevnog korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva. Ralf smatra da bi se time Beograd učinio boljim, bezbednijim, čistijim i manje bučnim gradom. 

Festival je besplatan i otvoren za sve zainteresovane. Za sve koji nemaju bicikl, a žele da učestvuju u narandžastoj vožnji, organizatori su omogućili besplatno iznajmljivanje. Više na http://www.beogradvelograd.com/

Izvor: Beta.rs         Foto: Beograd Velograd

Komentari