Holanđanin za jun sprema Festival biciklizma u Beogradu

, / 24.03.2013
Ralf van der Zijden dobro je poznat svim biciklistima u Beogradu. Osnovao je maja 2011. godine agenciju "iBikeBelgrade" i organizuje biciklistički obilazak Beograda za turiste.

Zijden je, u intervju Tanjugu, najavio da će 15. i 16. juna u Beogradu, uz podršku holandske ambasade, biti održan Festival biciklizma, na kojem će se okupiti stručnjaci za biciklizam iz Holandije i zemalja regiona.

U okviru festivala biće organizovana i neka vrsta “modne revije” dvotočkaša i biće prikazani filmovi o biciklizmu.

Ralf turiste vodi od centra grada, preko Kalemegdana i Brankovog mosta, Novog Beograda i Zemuna, do Ade Ciganlije i natrag. Smatra da tako imaju priliku da steknu sveobuhvatnu sliku o Beogradu – o starim zdanjima, betonskim zgradama, ali i rekama, plažama na Adi, parkovima i zelenilu.

Na pitanje kakvi su uslovi za biciklizam u Beogradu, Zijden kaže da staze uglavnom dobr, ali da je u centru grada prilično opasno za bicikliste, pre svega zbog vozača koji na njih ne obraćaju pažnju.

On smatra da bi bilo dobro da se vlasti više angažuju na bezbednosti biciklista u saobraćaju, što ne zahteva velika ulaganja.

Ceo intervju možete pročitati ovde.

Traže se volonteri

Beogradski biciklistički festival “Beograd Velograd” poziva da se jave volonteri koji žele da učestvuju u organizaciji festivala. Od volontera se očekuje da imaju slobodna četiri sata nedeljno, da su slobodni 14, 15. i 16. juna i da poznaju dobro engleski jezik.

Prijave sa motivacionim pismom i biografijom mogu se poslati do četvrtka 28. marta 2013. godine na: ralph@ibikebelgrade.com

bajsologija.rs/FOTO: Tanjug

Komentari