Javna debata na temu „Kako napraviti biciklistički grad?“ u Radio kafeu

„Kako napraviti biciklistički grad?“ tema je javne debate koja se održava u Radio kafeu u sredu 2. jula sa početkom u 18 časova. Posetioci će kroz kratki film saznati nešto više o Holandiji koja je poznata kao najbolji primer biciklističke zemlje, promenama koje je ta kultura izazvala u zemlji i svetu, a nešto više ouspehu biciklističke kulturereći će holanđanin Ralf Van Der Zijden.

Ralfje osnivač iBikeBelgrade i iBikeNoviSad turističke vodičke službe na biciklima i direktor nedavno održanog Beograd Velograd biciklističkog festivala. Lična priča Van Der Zijdena je reklo bi se neuobičajena: on ježiveo i radio u Hagu, ali je dao otkaz i preselio se u ne toliko biciklistički Beograd kako bi promovisao biciklistički turizam.  Danas je prepoznat na srpskoj biciklističkoj sceni kao biciklistički preduzetnik i aktivista, domaćin stranih eksperata u oblasti biciklističkog saobraćaja iz Evrope, a naročito Holandije.

Ralf Van Der Zijden - Foto Velograd 2014 festival

Uz film i nastup gosta biće postavljena mala pilot izložba sa novosadskog „biciklističkog foto safarija“ koji je održan proteklog vikenda, a predstavnici NSBI govoriće o prednostima razvoja biciklizma i saradnji sa institucijama i strateškom razvoju biciklističkog saobraćaja. Za sve zainteresovane bicikliste i biciklistkinje, ispred Radio kafea za vreme događaja biće rezervisan parking za bicikle, što će obezbediti JKP Parking Servis. Organizatori pozivaju sve zainteresovane sugrađane da se priključe događaju i doprinesu kvalitetnoj diskusiji svojim iskustvima, razmišljanjima i predlozima vezanim unapređenje biciklističkog saobraćaja. Događaj uz pomoć Radio kafea i finansijsku podršku Trag fondacije organizuje Novosadska biciklistička inicijativa u okviru kampanje „Novi Sad Biciklograd“.

Bajsologija.rs     Foto: Amsterdamize/NSBI

Komentari