Marko Kasapović drugi, Jelena Erić treća u Hrvatskoj

, / 28.04.2013
Kadet BK Novi Sad Marko Kasapović zauzeo je drugo mesto u trci na planinskim biciklima „Hrvatski kup“ u Vodicama, dok je izvanredan plasman u trci C 1 kategorije za elitu ostvarila mlada Jelena Erić reprezentativka kraljevačkog Metalca osvajanjem trećeg mesta i 30 svetskih bodova.

Svetske poene u ovoj trci upisala je i Milica Rakić iz BK Novi Sad koja je stigla deseta i zaradila deset bodova!

U ženskoj trci za elitu na 20,8 km slavila je Kiršić iz Hravstke, druga je bila Zupan iz Slovenije (+ 3,22), a treća Erićeva sa 4,33 minuta zaostatka.

Najbolji srpski biciklista na planinskom biciklu Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog, uprkos problemima sa biciklom, plasirao se na 19. mesto u trci za elitu na 31,2 kilometra sa 13,30 minuta zaostatka.

Prva dva mesta osvojili su poljski biciklisti Adrian i Pjotr Brzoska, dok je treći stigao Andraš Parti iz Mađarske. Adrian je stazu prošao za 1:37,50 časova i za 22 sekunde pretekao Pjotra, dok je mađarski biciklista zakasnio 1,22 minuta.

Juniorsku trku na 26 km dobio je Kranjc iz Slovenije dok je od srpskih takmičara  Aleksandar Roman iz šidske Jednote završio na sedmom mestu sa preko deset minuta zaostatka.

Marko Kasapović je bio samo sekund daleko od pobede u kadetskoj trci na 20,8 km. Ciril Zupan iz Slovenije imao je vreme 1:28,28 časova, a Kasapović 1:28,29 časova. Sjajno su vozili i ostali srpski kadeti – Aleksandar Mijatović je stigao peti sa 6,10 minuta zaostaka, Stevan Petko šesti, a Miloš Harvličak deseti.

Ovog vikenda u Redrutu u Kornvolu, u Velikoj Britaniji startovala je i najbolja srpska biciklistkinja na planinskom biciklu Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) u majci britanskog tim Oranž Manki. Prema nezvaničnim rezultatima C 2 trke prva tri mesta pripala su britanskim biciklistkinjama, a Jovana Crnograc, koja je vodila u većem delu, završila je na četvrtom mestu.

bajsologija.rs

Komentari