Šesta etapa istumbala plasman u Kini

, , / 28.11.2013
Rezultati šeste etape trke „Oko jezera Pojang“ u Kini drastično su promenili generalni plasman! Vođstvo i plavu majicu u ovoj trci oko najvećeg kineskog jezera, koja ima nagradni fond od 200.000 dolara, preuzeo je Nikolas Grem Douson (Australija) ali ga u stopu prate (nemaju zaostatak) Žilijen Lipon (Francska) i Vahid Gavari (Iran).

San Kin Vu iz Hong Konga na četvrtom mestu ima sedam sekundi zaostatka. Do ove etape vodeći Uzbegistanac  Ruslan Karimov završio je na 33. mestu sa 1,13 minuta zaostatka i pao je na čak deseto mesto u generalnom plasmanu. Marko Stanković, biciklista CCN Metalca, na ovoj trci u majici internacionalnog tima CCN, koji je do šeste etape bio među 20. u generalnom plasmanu probio se, prema nezvaničnim rezultatima,  među prvih 15.

Marko Stanković je završio šestu etapu na odličnom 12. mestu sa 30. sekundi zaostatka u odnosu na pobednika Rahima Emamija (Iran).

Emami je stigao na cilj solo  sa 11 sekundi prednosti u odnosu na petoricu biciklista gde je u sprintu drugo mesto osvojio Nikolas Grem Douson a treće Bred Evans (obojica Australija).  Stanković je stigao na cilj u grupi od četiri vozača sa tačno pola minuta zaostatka.

Trka se završava 30. novembra.

Bajsologija.rs

Komentari