Marko Popović najbolji do 23 godine i drugi u eliti na Staroj planini

Marko Popović, mladi biciklista BK Novi Sad osvojio je drugo mesto u trci za elitu na stazi na Staroj planini koja je bodovana za Ligu Srbije u planinskom biciklizmu. Od njega je bio brži samo Belgijanac Vouter Klepe koji vozi za bugarsku ekipu Mamut, dok je treće mesto pripalo Ivanu Jovanoviću iz beogradskog Progresiva. Marko Popović je ujedno bio i najbolji biciklista do 23 godine.

– Najbolji srpski takmičar na planinskom biciklu Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog,  nije završio trku, došao je umoran jer je u subotu vozio i pobedio na trci C 3 kategorije u Bijelom Polju. Ivan Jovanović je bio drugi u Crnoj Gori što je lep uspeh našeg biciklizma na međunarodnoj sceni – kaže Nemanja Vajs,  selektor  reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu.- Kod dama Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad, naša najbolja takmičarka, imala je gumi defekt i prepustila je prvo mesto Ivani Kostić iz kluba Orlovac Sistem FPS.  Ovo je bila odlična proba za sve srpske bicikliste jer ih u nedelju 21. jula u Beogradu u Košutnjaku očekuje  Šampionat Srbije u planinskom biciklizmu. Zahvaljujem se, u ime organizatora BK Novi Sad, još jednom na gostoprimstvu i podršci JP Stara planina koje je bilo i generalni pokrovitelj trke i  Hotelu Falkenštajner.

Plasmani u ostalim kategorijama – do 23 godine, muškarci: 1. Marko Popović (BK Novi Sad), 2. Aleksa Marić (Crvena zvezda), 3. Miloš Nikčević (Partizan).

Žene, elita: 1. Ivana Kostić (Orlovac Sistem FPS, Crna Trava), 2. Jovana Crnogorac (BK Novi Sad).

Juniori: 1. Aleksandar Roman (Jednota, Šid), 2. Andrej Galović (Partizan), 3. Emir Ramović (Partizan).

Juniorke: 1. Violeta Trifković (Jednota), 2. Milica Rajković, 3. Ojdana Stanković (obe Orlovac Sistem FPS).

Kadeti: 1. Marko Kasapović, 2. Aleksandar Mijatović (obojica BK Novi Sad), 3. Aleksandar Mršić (Orlovac Sistem FPS).

Mlađi kadeti: 1. Dušan Veselinović (Partizan), 2. Andrija Joksimović (Partizan), 3. Almin Jolović (Novi Pazar).

Najbolji poletarac bio je Ognjen Gvozdenović, najbolji masters  Eduard Župan iz BK Novi Sad, u hobi klasama slavio je Vladeta Manić iz Pirota i Jovan Rajković iz Niša.

Ukupno je učestvovalo 85 biciklista iz 16 klubova.

Bajsologija.rs

Komentari