Marko Stanković 14. u Iranu

, / 24.05.2013
Kraljevački biciklista Marko Stanković osvojio je kao član kombinovnog tima CCN Metalac (Kraljevo) odlično 14. mesto u sprintu grupe od preko 80 biciklista na cilju druge etape trke „Oko Irana“ u Urumiji.

Alois Kankovski iz Češke je pobedio u sprintu prešavši stazu od 194 km od Marageha do Urumie za 4:33,23 časova.

Drugo mesto pripalo je balkanskom šampionu Redžepu Unalanu (Turska) a treće Nemcu Marselu Kalsu. Ostali biciklisti CCN Metalca zauzeli su sledeće pozicije u drugoj etapi: 42. Mihael Auborn (Švajcarska), 53. Lukas Kalt (Švajcarska), 75. Anti Sizko (Finska) – svi u vremenu pobednika, 89. Marko Polumirac (Srbija) + 37 sekundi zaostatka. U karavanu su 82 vozača.

Član CCN Metalac Finac Anti Sizko osvojio je dve sekunde bonifikacije na drugom prolaznom cilju što mu je omogućilo da se nađe na devetom mestu u generalnom plasmanu. Vodi Kankovski sa 4:33,23 časova, prati ga Harif Mohamed Saleh (Malezija) sa četiri sekunde slabijim vremenom i Unalan iz Turske sa sedam sekundi zaostaka.

Pozicije biciklista CCN Metalac u generalnom plasmanusu: 9. Sizko + 11 sekundi, 20. Stanković +13, 44. Auborn, 54. Kalt – u vremenu Stankovića, 89. Polumirac + 50 sekundi itd.

U generalnom plasmanu ekipa vodi Uramia (Iran), Srbija je 12. u konkurenciji 19 selekcija.

Inače, prva etapa ove trke, koja se vozila od Tabriza do Marahea u dužini od 128 km je poništena jer su moticiklista i vodeći automobil na 300 metara od cilja odveli celu grupu biciklista u skretanje za parking,  koje je predviđeno kako prateća vozila u karavanu ne bi prolazila kroz cilj. Zbog toga su rezultati poništeni, a nagrade su raspodeljene na svih 19 ekipa.

U vođstvu ekipe CCN Metaca su Miroljub Boćanin i Finac Antoli Sizko. Treća etapa je od Umrie do Koua od 126 km.

bajsologija.rs

 

 

Komentari