Jovana Crnogorac osma u poslednjoj etapi u Maleziji

, / 06.10.2013
Jovana Crnogorac biciklistkinja BK Novi Sad državna šampionka u planinskom biciklizmu osvojila je osmo mesto u petoj etapi trke u šort korsu na ostrvu Langkavi u Maleziji da bi u ukupnom plasmanu zauzela 17. mesto.

– Generalni plasman  je pokvarila kada joj je u trećoj etapi  u menjač uletela grana i polomila i kuku tako da  nije završila etapu, iako je pokušala uz veliku borbenost, da trčeći i noseći bicikl po velikom blatu stigne do zone gde bi mogla da ga zameni. Do tada je bila deveta – kaže njen trener Nemanja Vajs.-  Zato nije mogla da pruži maksimum u četvrtoj etapi, njenoj disciplini kros kantriju gde je bila 11. Jedva je obula sprinterice pre starta jer su joj se napravili žuljevi dok je trčala po vodi zbog pesk koje je imala u cipelama. Stigao je i umor tako da je vozila “svoj tempo”, nisam želeo da joj stvaram pritisak jer je psihički bila potpuno prazna a staza je bila gore – dole kroz blato do kolena uz dosta trčanja i guranja bicikla. U petoj etapi, u disciplini šort kors bila je sasvim solidna, a kada se završilo svi smo skočili u more, jer se vozilo na plaži.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prvo mesto i 10.000 dolara pripalo je Levi Dejvison (SAD) drugo mesto i 6.000 dolara  osvojila je Poljakinja Maja Vložovska a treće i 3.500 dolara  Italijanka Eva Lehner inače vodeća na svetskoj rang listi. Jovana Crnogorac je na 17. mestu imala 2:55,12 časova zaostatka zbog odustajanja.

Vajs očekuje da sa bodovima osvojenim na ovoj trci Jovana Crnogorac završi godinu oko 30. mesta na rang listi. Trenutno je 32. sa 579 poena.

Bajsologija.rs

 

Komentari