Jovana Crnogorac 13. u Lilehameru

, / 14.09.2013
Jovana Crnogorac članica BK Novi Sad, osvojila je odlično 13. mesto u trci za biciklistkinje do 23 godine u poslednjem Svetskom kupu u planinskom biciklizmu u Lilehameru u Norveškoj.

Osvojila je novih 16 bodova za UCI rang listu na kojoj je trenutno 33. sa 537 bodova.

– Startovala je izvanredno, ali joj je na truckavom spustu na polovini prvog kruga pao lanac sa zupčanika i to je koštalo 30 sekundi dok ga je namestila – kaže Nemanja Vajs njen trener u BK Novi Sad i selektor biciklističke reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu.-  Kada sam video da je 22.  posle prvog merenja vremena, znao sam da je imala defekt. Vozila je, međutim, borbeno i na najdužem usponu u prvom krugu uhvatila je priključak i došla do 14. mesta, U finišu, na blatnjavom spustu, nije imala koncentraciju i izgubila je bolju poziciju za najmanje dva – tri mesta,

Vajs je u celini zadovoljan, ali kaže da nema opuštanja jer ih čekaju još dve trke, u Kini kroz nedelju dana i potom krajem septembra i početkom oktobra etapna trka u Maleziji:

– Ovaj plasman pokazuje da je na SP u Južnoj Africi, kada je osvojila 18. mesto u stvari bio loš dan. Idemo u Kinu  po nove bodove za svetsku rang listu, a potom i u Maleziju gde se nadam dobrim rezultatima da bismo stavili tačku na uspešnu sezonu.

Jovana Crnogorac je ove godine treći put za redom osvojila šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u eliti, ima pet prvih i četiri druga mesta na trkama  za svetske bodove, bila je sjajna 14. na EŠ u Bernu i potom, 18. na SP i Južnoj Africi. Prva je srpska biciklistkinja koja se plasirala među deset  u trci  za svetski kup osvojivši deveto mesto u  u Andori, a pre toga je bila 12. u Italiji.

U eliti za žene, u svetskom kupu u generalnom plasmanu posle Lilehamera pobedila je Tina Žakelj iz Slovenije, koja je i vodeća na svetskoj rang listi.

Bajsologija.rs

Komentari