Jovana Crnogorac i Jelena Erić druge u Samoboru

, / 09.06.2013
Najbolja srpska biciklistkinja na planinskom biciklu Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) koja ove godine vozi za britanski tim “Oranž manki” osvojila je drugo mesto na trci u Samoboru u Hrvatskoj i upisala novih 40 bodova za svetsku rang listu. Trenutno je izvanredna 28. sa 568 poena!

Drugu poziciju zauzela je i mlada juniorka CCN Metalca iz Kraljeva Jelena Erić, dok je Marko Kasapović, kadet BK Novi Sad bio peti. U prvih deset plasirao se i Akleksandar Roman junior Jednote iz Šida na sedmom mestu.

U  muškoj konkurenciji najbolji plasman od srpskih  biciklista imao je na 21. mestu Marko Popović iz BK Novi Sad, dok je Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog bio 22. a Aleksa Marić iz Crvene zvezde 40.

– Idućeg vikenda nas očekuje Svetski kup u Italiji i odlična vožnja Jovane Crnogorac budi nadu da će biti mnogo bolje nego u Češkoj – kaže selektor Nemanja Vajs. – Fizički je spremna, ali je na prošlom Svetksom kupu pogrešila na spustu. U Samoboru je uprvo u ovom elementu bila odlična i rezultat nije izostao.  Jelena Erić je izuzetno  napredovala, forma joj je sve bolja a to se pokazalo i u ovoj tri. Bila je uspešnija od juniorki iz Ukrajine  sa kojima se trkala u Puli pre dva meseca i to me posebno raduje zbog Šampionata Evrope.

Organizatori su naprvili dužu juniorsku, a kraću seniorsku trku?

– Junior Aleksandar Roman je odlično vozio  i bio stalno između četvrte i devete pozicije, ali je u finišu na dužoj stazi nego što je uobičajeno za omladince, posustao. Muška trka za elitu je zbog velike vrućine skraćena za krug ali tu zaista nismo imali i sreće. Đurđiću je pao lanac u prvom krugu i uzgubio je mnogo vremena, tako da su i pored odlične vožnje, jer je sa 30 pozicije “ulovio” dosta konkurenata, bodovi ovog puta bili daleko – objasnio je Vajs.

Spust je ponovo pokvario plasman srpskim biciklistima?

– Marko Popović je sjajno vozio na usponima, ali je bio veoma spor na spustu i tu je izgubio bolji plasman. Slično je bilo i sa mladim Markom Kasapovićem, kiksnuo je na spustu i tek pred kraj je vozio kako ume jer dobro poznaje ovu konkurenciju. Aleksa Marić je u slaboj formi, podbacio i razgovaraćemo narednih dana šta može da se popravi u treningu – dodao je Vajs.

Jovana Crnogorac, Aleksandar Roman i Nemanja Vajs su iz Samobora otišli za Italiju gde će se u mestu Val di Sole održati od 13. do 16. juna Svetski kup.  Šampionat Evrope je od 20. do 30. juna u Bernu u Švajcarskoj.

Bajsologija.rs

Komentari