Jovana Crnogorac četvrta u Kini, Đurđić polomio ključnu kost

, / 20.09.2013
Jovana Crnograc (BK Novi Sad) šampionka Srbije u planinskom biciklizmu osvojila je četvrt mesto prvog dana festivana u Gujangu u Kini u diciplini šort kors na kružnoj stazi od 1,5 km gde se vozilo deset krugova.

U muškoj konkurenciji srpski prvak Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog pao je i polomio ključnu kost.

– Vozio je odlično od poslednjeg kruga, stalno  je bio među prvih 20, ali je u završnom krugu pao i polomio ključnu kost – kaže Nemanja Vajs selektor reprezentacije Srbije – Bili smo u bolnici, zbrinut je i pušten u hotel jer nije bilo komplikacije sa prelomom. Na jednom  delu staze sa rastresitom zemljom,  spala mu je, u krivini, guma sa prednjeg točka i zbog toga je pao. Sreća u nesreći je što je ovo poslednja trka u sezoni, ali na žalost neće moći da startuje u nedelju  u trci u kros kantriju za svetske bodove.

Vajs je vodio Đurđića u bolnicu, tako da nije ispratio žensku trku u šort korsu:

– Plasman Jovane Crnogorac na četvrto mesto je izuzetan, vozila je sjajno uz rame  sa svetskom šampionkom Žuli Brese iz Francuske, Slovenkom Blažom Klemenčić i Švajcarskinjom Ketrin Lojman. Jovana je od starta bila u grupi sa vodećima i jedina mogla da prati tempo svetske šampionke pored Klemenčićeve i Lojmanove. Ostale takmičarke su “pustile” vodeći kvartet  i vozile se pozadi. Kako mi je Jovana posle trke rekla, malo je popustila u finišu i čuvala se za nedelju i trku u kros kantriju u C 1 kategoriji.

Organizatori  u Kini su platili sve troškove puta i boravka za srpske učesnike. Startovali su biciklisti i biciklistkinje iz 23 nacije.

Jovana Crnogorac je trenuto 33. na svetskoj rang listi sa573 boda. Posle Kine, Jovana Crnogorac i Nemanja Vajs odlaze u Maleziju na etapnu trku u planinskom biciklizmu  od 30. septembra do 5. oktobra u Langkaviju.

Bajsologija.rs

Komentari