Jovana Crnogorac šesta u drugoj etapi u Maleziji

, / 03.10.2013
Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) završila je drugu etapu trke u Maleziji na ostrvu Langkavi na planinskom biciklu na šestom mestu sa zaostatkom od skoro 13 minuta iz pobednbice Lee Dajvidson (SAD), Druga je stigla Maja Vložovska (Poljska), a treća Adelheid Morat (Nemačka).

– Bila bi sigurno još bolje plasirana da nije pala na spustu i ogulila skroz desnu nogu, lakat i koleno. Klizala je po asfaltu kao da je pala na drumskoj trci a ne na trci u planinskom biciklizmu – kaže trener Nemanja Vajs.- Zadovoljan sam kako je vozila, ostavila je nekoliko konkurentkinja iza sebe i popravila šanse i za dobar plasman na kraju trke. Kiša je padala celu noć i staza je bila blatnjava.  Bicikli strahovito trpe u ovakvim etapama, gotovo svaki dan menjamo pločice na kočnicama i posle trke dva do tri sata pripremamo bicikl za narednu etapu.

U prvoj etapi bilo je dosta posla za sudije. Pojedine takmičarke su se “šlepovale”pa su pokažnjavane  a  arbitri su povukli rezultate sa zvaničnog sajta trke dok se žalbe ne reše.

Jovana Crnogorac je deveta u generalnom plasmanu sa 31,19 minuta slabijim vremenom od vodeće Dejvidson, koju sa pet sekundi zaostatka prati Vložovsksa, dok na trećem mestu Nemica Morat ima pet minuta slabije vreme.

– Treću etapu, maraton 3. oktobra,  organizatori su upravo zbog užasnih uslova skratili i neće se voziti dva kruga po 27 km već dva po 20 km – dodao je Vajs.

Četvrta etapa je klasičan olimpijski kros kantri sa krugom dužine 4,5 km i i vozi se 90 minuta. Poslednji dan (5. oktobar) je šort kors trka na plaži na pesku u dužini od 30 min, skroz je ravna staza sa krugom od od 1,6 km.

Bajsologija.rs

 

Komentari