Jovana Crnogorac 18. na SP

, / 30.08.2013
Jovana Crnogorac (BK Novi Sad), najbolja srpska takmičarka u planinskom bicikluzmu zauzela je 18. mesto na Šampionatu sveta u Marizburgu u Južnoj Africi u trci za biciklistkinje do 23 godine. Trku je završilo 35 učesnica.

Imala je 12,55 minuta zaostatka u odnosu na pobednicu Švajcarkinju Jolandu Nef, koja je do zlata došla sa 1,20 minuta prednosti u odnosu na Francuskinju Paulkinu Feran Prevo dok je na trećem mestu Ukrajinka Jana Balomojna imala 3,45 minuta slabije vrme.

– Tako je na Šampionatu sveta – ili i blistaš, ili ti je loš dan. Trema i emocionalna praznina učinili su da ovo bude jedno od najslabijih izdanja Jovane Crnogorac ove godine. Bila je  veoma oprezna na spustu i uplašena na opasnim deonicama. Pošteno se ispadala, pala je na najvećem kamenju i to je koštao nekoliko pozicija.  Jasno je da ima vrhunsku tehniku i da je dobro pripremljena ali strah na ovako opasnim stazama je  bio prejak i teško je mogla sa takvom vožnjom da očekuje bolji rezultat.

Jovana Crnogorac je ove godine bila 14. na EŠ u Švajcarskoj a istu poziciju imala je lane na Šampionatu sveta u Austriji i trenutno je 27. na svetskoj rang listi. Posle trke bila je vrlo potištena:

– Tužna sam, još uvek sam u šoku, izuzetno dobro sam se pripremala za SP i očekivala sam mnogo bolji plasman.

Jovana Crnogorac će do kraja sezone učestvovati od 12. do 15. septembra na poslednjem  Svetskom kupu u Norveškoj  i potom i u etapnoj trci u Maleziji krajem septembra i početkom oktobra.

Jelena Erić, biciklistkinja CCN Metalca iz Kraljeva osvojila je, dan pre trke za takmičarke do 23 godine, izvanredno 12. mesto u juniorskoj trci! Junior Jednote iz Šida Aleksandar Roman završio je trku na 54. mestu.

– Plasman Jelene Erić je izvanredan, pogtovo jer je startovala se poslednje pozicije, jer nije imala ove  godine bodove sa državnog šamppionata. U prvom kilometru se probila do 20. pozicije  a na polovini prvog kruga je bila 16. i išla je stalno napred. Dogovor je bio da  čak i ako bude u dobroj grpi, da pokuša da se trka do cilja. Tako je i bilo, u poslednjem krugu je dobro vozila i imala je šesto vreme. Komesar UCI iz Kanade je loše izbrojao krugove i juniorke su vozile četiri kruga što je bilo previše. Donela je Srbiji 11. mesto u plasmanu nacija, pto je veoma važno zbog norme za Olimpijske igre mladih dogodine u Kini. Roman je vozio borbeno, planirali smo da završi trku bez ijednog kruga zaostatka, i za malo da  uspe, nedstajalo je  15 sekundi. Bio je i u jednom velikom padu i tu je izgubio najmanje pola minuta.

 Bajsologija.rs

Komentari