Inovativne police za bicikle

, / 02.06.2014
Krađe bicikla nisu retkost u gradovima Srbije, ali ni u mnogim svetskim metropolama. Međutim, život u velikim gradovima često prati i nedostatak prostora. Upravo zato je nekoliko kompanija ponudilo kreativna rešenja za uklapanje bicikla u skučen enterijer vašeg doma.

Wood Bike Storage | CB2

Polica jednostavnog dizajna koja se lako kači na zid i ostavlja mnogo dragocenog prostora.  Napravljena je od veoma čvrstog ružinog drveta, a pored mesta za bicikl na njoj ima mesta i za ostavljanje drugih sitnica.

Polica 1

Pedal pod  | Tamasine Osher Design

Uz ovu policu bicikl će izgledati kao deo moderne zidne umetnosti.  Dizajnerka Tasmin Ošer ističe da je jednostavnim dizajnom i upotrebom organskih materijala želela da podstakne na radoznalalost i probudi emocije.

polica 2

 

Bike Rack Birdhouse | Dimini

Kanadska kompanija Dimini dizajnirala je policu u obliku kućice za ptice, sa ciljem da prirodu unesu u unutrašnji prostor.

police 3

 

Michelangelo Two Bike Gravity Stand

„Mikelanđelo“ nije polica u pravom smislu te reči, ali svakako će pomoći da „smestite“ svoj bicikl. Sve što treba da se uradi je da se stalak stavi blizu zida i ostavi da gravitacija odradi ostalo. Na stalak se mogu staviti i dva bicikla.

Polica 4

 

BookBike | BYografia

Veoma funkcionalna polica, može da se prilagodi svim veličinama bicikala i ima mnogo prostora za knjige i slične stvari.

 

police 5

 

Aleksandra Ivanković/bajsologija.rs 

Komentari