SAVAMALA ZA BICIKLISTE: raspisan konkurs za “Držač za bicikle”

, / 14.05.2014
Raspisan Konkurs "Držač za bicikle" namenjen svima koji žele da učine ulice Beograda prohodnijim za bicikliste. Udruženja Ciklo svet Srbija, Ulice za bicikliste i Mikser Festival raspisali su konkurs “Držač za bicikle”, pod sloganom „Savamala za bicikliste“.

Konkurs je namenjen svim građanima koji podržavaju biciklizam i žele da realizuju svoju ideju koja će učiniti ulice Beograda prohodnijim za bicikliste. Cilj konkursa je izrada držača, odnosno parkinga za bicikle, koji će biti postavljen u Savamali, u bašti ispred Mikser House-a (Karađorđeva 46) i koji će omogućiti efikasno obezbeđivanje ovih dvotočkaša. Ideja je da se na taj način poboljša život sugrađana i posetilaca Beograda i utiče na razvijanje kulture bicikliranja.

Zainteresovani za učešće na konkursu “Držač za bicikle” imaju zadatak da osmisle inovativan i funkcionalan držač (parking) za bicikle, koji će se pritom razlikovati od postojećih rešenja na principu “češlja” koja oštećuju  točak bickila. 

Dizajn bi tako trebalo da se zasniva na ramovima za koje se bicikli vezuju bočno, a ne preko  točka, što je svojstveno starim parkiralištima za bicikle, a predloženo rešenje bi trebalo da služi kao parking za nekoliko bicikala istovremeno.

Bike-Stand-01

Autor pobedničkog rešenja će od organizatora konkursa osvojiti realizaciju i postavku predloženog držača za bicikle, sa potpisom autora ispred Mikser House-a u Krađorđevoj 46, u Beogradu.

Svi koji žele da se prijave to mogu učiniti do 2. juna 2014. u ponoć, preko elektronskog formulara na linku:bicikl.mikser.rsa pored opisa projekta i biografije autora, potrebno je dostaviti i vizuelne priloge rešenja: 3D model, tehnički crtež ili ručne skice.

Tokom Mikser festivala održaće se i radionica na koju će žiri pozvati autore rešenja koja su ušla u uži izbor, a žiri čine:  Ivan Puja, predsednik udruženja “Ciklo svet Srbija”, Uglješa Vrcelj, mašinski inženjer, konstruktor bicikala, Smiljana Popov, rekreativni biciklista, novinar – Studio B, Vuk Spasojević, grafički dizajner, član udruženja građana “Ulice za bicikliste” i Maja Lalić, arhitekta, kreativni direktor Mikser House-a, osnivač Mikser festivala.

Po završetku radionica, žiri će doneti odluku o pobedniku i on će biti proglašen u nedelju 8. juna na svečanoj ceremoniji dodele nagrada Mikser festivala.

Za više informacija zainteresovani mogu pisati na: office@mikser.rs

Izvor: Designed.rs

Komentari