Kao nijedan drugi – Audi e-bike wörthersee prototip

, / 26.05.2014
„E-bike“ nam nije nepoznat ali opet smo fascinirani novim primericima čim ih najave. Pogotovo što ne izgleda kao nijedan trenutni bicikl (da li je e-bike ili ne) sa ovim biciklom mogu čak da se izvode vratolomije, to je ono što su nam poručili iz Audi-a vezano za njihov e-bike Wörthersee Prototype.

Ram od ugljeničnih vlakana, težine 1.6 kg, koji u sebi ima litijum-jonsku bateriju koja napaja njegov električni motor od 2.4 kW. Ima obrtni momenat od 250 Nm na zadnjem točku dok mu je maksimalna brzina 80 km/h uz pomoć pedala („Pedelec“ opcija) ili 50 km/h ako želite da bicikl sam ide bez pomoći vaših nogu („eGrip“ program). Baterija od 530 Wh vam omogućava da pređete između 50 i 70 km. Vozač ima potpunu kontrolu nad elektormotorom preko ručice (kao na motociklima) a i takođe može da podesi snagu koju da proizvodi elektromotor pomoću kompjutera koji se nalazi na biciklu. Wörthersee e-bike izdvaja to da kada ga podignete na jedan točak (zadnji) vlasnik može da izabere, da pusti bicikl da elektronski kontroliše ravnotežu na jednom točku ili da radite to sve sami.


Neke od karakteristika ovog prototipa uključuju hidraulički aktiviran menjač sa devet brzina i disk kočnice, konstantno podešavanje sedišta preko kontrolne table, obrnuta prednja viljuška za prijatnu vožnju i ugrađena LED svetla na sedištu i ručicama bicikla. Na žalost za sada je ovo samo jedan lep „show-bike“ koji teško da ćemo videti u prodavnicama bicikala, a i u Audi radnjama, bar ne u skorije vreme ali to je ipak lep prizor za čime sanjaju ljubitelji bicikala.

Izvor: tech-lifestyle.com

Komentari