U junu u Osijeku prvi Frame Festival – festival kratkometražnih filmova o biciklizmu

, / 14.05.2013
Ovog juna u Osijeku će biti održan prvi Frame Festival – festival za sve ljubitelje biciklizma. Kako navode organizatori, tema će biti kratkometražni film o „biciklu, biciklizmu, biciklističkim putovanjima, ekološkoj osvešćenosti i svemu onome što naša mašta stvori pod zajedničkim nazivom BICIKL“. Ovaj festival će ponuditi filmske, muzičke i druge umetničke programe čija je tema biciklizam i sve u vezi sa biciklima.

Do 20. maja organizatori primaju prijave na takmičenje kratkometražnih filmova o biciklima, a za učešće na takmičenju važno je samo da učesnici imaju ljubav prema biciklima i kameri, ne nužno tim redom. I naravno da imaju snimljen film.

Filmovi koji se prijavljuju na takmičenje mogu biti animirani, dokumentarni, snimljeni kamerom, fotoaparatom ili mobilnim telefonom, a maksimalna dozvoljena dužina je 8 minuta. Jedan autor može da prijavi do 5 filmova a mogu se slati samo filmovi snimljeni ove godine. Odabrani filmovi biće prikazani u bioskopu Urania u Osijeku.

Za tri najbolja filma obezbeđene su vredne nagrade, a prijave se šalju na e-mail: contest@framefestosijek.com

Pored filmskog, otvoren je i konkurs za najbolje fotografije koje se odnose na bicikliranje. Autori mogu poslati do 5 fotografija, a one koje žiri odobri biće prikazane na izložbi koja će trajati tokom i nakon festivala. Prijave se šalju na e-mail:  contest@framefestosijek.com Za tri najkvalitetnije fotografije obezbeđene su vredne nagrade i večna slava pobednika prvog Frame festivala.

Organizatori napominju da fotografije i filmovi koji očigledno promovišu određenog proizvođača, marku ili pružaoca usluga neće moći da se kvalifikuju za ocenjivanje, a autori će biti o tome obavešteni kako bi eventualno mogli da naprave izmene u skladu sa pravilima Frame festivala.

Za više informacija o Frame festivalu, programima koje nudi i konkursima za film i fotogafiju na temu biciklizma, posetite facebook stranicu: http://www.facebook.com/FrameFestival 

ili zvanični sajt festivala: http://framefestosijek.com

Bajsologija.rs

Komentari