Erićeva treća juniorka u Diegemu!

Sjajan rezultat osvajanjem 23. mesta u ciklo kros trci u za svetske bodove u kategoriji C 1 u begijskom gradu Diegemu ostvarila je Kraljevčanka Jelena Erić (CCN Metalac) u majici belgijskog tima DNCS! Ujedno bila je treća u bodovanju juniorki. Učestvovalo je blizu 40 takmičarki iz 20 zemalja.

– Isplatila se upornost i učešće na dve super jake trke Svetskog kupa u Namuru i Zolderu – kaže Radiša Čubrić, trener Jelene Erić u CCN Metalcu.- Forma joj je u stalnom usponu i to je pokazala i u ovoj, po konkurenciji, veoma jakoj trci jer je pobedila Belgijanka Sane Kant koja je treća ne svetskoj rang listi u ciklo krosu! Druga je bila Eva Lehner iz Italije a treća Eli Anderson (SAD).

Jelena Ertić se u Belgiji priprema za Šampionat sveta 1. i 2. februra 2014. u Hogerheidu u Holandiji. Čubrić je zadovoljan kako teku pripreme:

– Ona je specijalista za drum, ali je 12. mestom na SP u planinskom biciklizmu prošle godine i sada sjajnim rezultatima u ciklo krosu pokazala univerzalnost. Dobro je da vozi ciklo kros koji je kod nas zbog besparice i nemaštine klubova, zapostavljena disciplina, a u Evropi je izuzetno popularna.

Jelena Erić je u prvom Svetskom kupu u Namuru osvojila je 49. mesto i zaradila 11 svetskih bodova, a u drugom u Zolderu 28. mesto i dobila 12 bodova. Trenutno je na svetskoj rang listi na 102. mestu sa 83 boda.

Bajsologija.rs

Komentari