Jovanović osvojio pet svetskih bodova

, / 26.11.2013
Srpski biciklista Ivan Jovanović - Lemi (Progresiv, Beograd) osvojio je u majici belgijske ekipe Melbotek pet svetskih bodova za 51. mesto u trci Svetskog kupa u ciklo krosu u belgijskom gradu Koksijdeu.

Pobedio je, po lepom i sunčanom vremenu,  Nils Albert (Belgija) koji je trenutno drugi u na svetskoj rang listi, ispred Fransisa Moria (Francuska) i Filipa Vaslebena (Nemačka). Četvrto mesto osvojio je Belgijanac Sven Nis koji je i vodeći u na svetskoj rang listi.

Jovanović je pre ove trke vozio na dve C 1 trke u Beliji i osvojio 43. mesto u Hasletu i 30. mesto u Gavereu. Obe trke dobio je Nis. Ivan Jovanović je belgijsku turneju, koja će trajati do sredine decembra,  počeo trkom u Nielu gde je zauzeo 26. mesto.

Na svetskoj rang listi Srbija je 23. u ciklo krosu sa 200 poena koje su joj doneli za plasmane na državnom prvenstvu trojica prvih – Bojan Đurđić, Ivan Jovanović i Boris Popović.

CIKLO KROS KOKSIJDE

Na pojedinačnoj svetskoj rang listi, Đurđić (Radnički Kragujevac) je sa 100 poeena na130. mestu, Jovanović je pre ove trke sa 60 poena bio 180. a Popović (Ris sajkling Novi Sad) 221. sa 40 poena. Jovanović će sa pet poena u Koksijdu popraviti plasman za desetak mesta. Ukupno je 551 vozač osvajao bodove.

Bajsologija.rs

Komentari