Erićeva 18. u Belgiji

, / 16.12.2013
Juniorka Jelena Erić biciklistkinja kraljevačkog CCN Metalca, gost u belgijskom timu DNCS, osvojila je 18. mesto u ciklo kros trci kategorje C 1 u belgijskom gradu Kalmhoutu što je izvanredan rezultat!Pobedila je Belgijanka Sane Kant, druga je bila Francuskinja Feran Prevo, a treća Elen van Loj.

– Dobro sam se osećala,  nadam se da će iz trku u trku forma biti sve bolja. Obzirom da sam tek pre desetak dana počela da vozim ciklo kros trke, ovi rezultati ohrabruju. U svojoj uzrastnoj kategoriji bila sam treća. Iduće nedelje startujem na trci svetskog kupa  koja će mi pokazati šta mogu u konkurenciji najboljih biciklistkinja – rekla je Jelena Erić.

Radiša Čubrić njen trener u CCN Metalcu bodriće Jelenu Erić i biciklistu beogradskog Progresiva Ivana Jovanovća koji je takođe gost u DNCS 22. decembra u Namuru i, potom, 26. decembra u Zolderu na dve trke Svetskog kupa:

– Očekujem da bude među prvih 40 što bi u ovom delu  rada bio lep plasman – kaže Čubrić.- Na ova dva svetska kupa procenićemo kakvi su joj izgledi na Šampionatu sveta 1. i 2. februra 2014. u Hogerheidu u Holandiji. Nema juniorske konkurencije i startovaće sa elitom i takmčarkama kojima je ciklo kros specijalnost. Troškove u Belgiji snosi CCN Metalac i klub DNCS, koji izuzetno pomaže biciklistima koji nemaju ugovore.

Bajsologija.rs

Komentari