Vožnja podrške sa Ženskim centrom “Milica”: pomoć obolelima od karcinoma

, / 17.03.2015
U Vrnjačkoj Banji, u kojoj se mesečno registruje 10 novih slučajeva karcinoma, formiran je Ženski centar "Milica" koji ima za cilj podršku i pomoć obolelima od raka i njihovim porodicama...

Vožnja podrške “Daj pedalu raku” održaće se 22. marta 2015. godine (nedelja) u 11 i 30 sati u ulici Cara Dušana broj 6. na Dorćolu (prostor biciklističkog kluba N-bike).

Razlog okupljanja je podrška i pomoć formiranju biciklističke sekcije žena obolelih i lečenih od raka Ženskog centra “Milica” iz Vrnjačke Banje.

“Mi ne čekamo da nas pokrenu, mi pokrećemo druge. Pokrenuli smo lekare, psihologe, fizijatre i sve koji mogu da pomognu. Kroz kreativno – psihološke radionice i grupe samopomoći jačamo žene da izdrže i vrate osećaj samopoštovanja i korisnosti.

Fizička aktivnost je neophodna nakon operacije a vožnja biciklom je jedan od sportova koji im se preporučuje. Naš naredni cilj je formiranje biciklističke sekcije za žene koje posle operacije dojke imaju smanjenu funkciju ruku pa su obraničene izborom sporta”, poručuju iz ovog Ženskog centra.

Izvor: lovesensa.rs

Komentari