U subotu se održava velika biciklistička vožnja od Trga Republike do Obrenovca

/ 16.07.2013
U subotu, 20. jula u 9 časova biće održana velika biciklistička vožnja od Trga Republike do Obrenovca. Vožnja se organizuje u okviru projekta „Podrška održivom saobraćaju u Gradu Beogradu“ i u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj i Biciklističkim klubim Crvena zvezda.

Za vožnju se mogu prijaviti svi biciklisti stariji od 16 godina najkasnije do srede 17. jula 2013. Za vožnju je potrebno da prijavljeni biciklisti imaju ispravan bicikl veći od PONY-ja (minimalna veličina točka 26’’). Svi prijavljeni učesnici vožnje dobijaju evidencioni broj, sendvič i osveženje na cilju.

Vožnja kreće sa Trga Republike, da bi  se izašlo na Kolarčevu, pa ulicom Kralja Milana, Kneza Miloša, preko Mostarske petlje, Bulevara vojvode Mišića i Ade Ciganlije. Kod Ade se uključujemo na stari  Obrenovački drum, pa preko Ostružnice, Umke, Bariča, mostom preko Kolubare, preko kružnog toka do desnog skretanja za izletište Zabran, koje je ujedno i cilj. Povratak istim putem organizovan je od 15 časova.

Posle vožnje, na cilju, planirano je održavanje debate o upotrebi bicikla kao prevoznog sredstva, savetima za pravilnu vožnju, o zdravstvenim koristima vožnje bicikla  i aktivnostima udruženja biciklista koja učestvuju u ovoj vožnji.

Predložena satnica je sledeća:

8:30 – 9:00 Okupljanje učesnika na Tgu Republike

9:00 – 11:00 Vožnja do Obrenovca

11:00 – 12:00 Ručak i osveženje

12:00 – 14:00 Otvorena debata na otvorenom

15:00 – 17:00 Organizovani povratak do Trga Republike

Sve dodatne informacije dostupne su na Facebook stranicama

Biciklom do zdravlja –  https://www.facebook.com/BiciklomDoZdravlja i

Bicikliraj Beogradom https://www.facebook.com/BiciklirajBeogradom ,

kao i na mail adresama bikecentar@yahoo.com i office@biciklirajbeogradom.com

Bajsologija.rs 

Komentari