Vikend na dva točka u Beogradu

/ 15.08.2013
Ovog vikenda u Beogradu se održava Vikend na dva točka. Bicikliste očekuju dve organizovane vožnje, u subotu od Trga republike do Košutnjaka a u nedelju ciklo-turistički maraton "Savska pedala".

Biciklistički savez Beograda i Čukarički MBK za vikend 17. i 18. avgusta organizuju Vikend na dva točka.  U subotu je planirana rekreativna vožnja “Knezu Mihailu u čast” a u nedelju ciklo-turistički maraton “Savska pedala”.

Vožnja u subotu počinje na Trgu republike a trasa ide Kolarčevom, Terazijama, ulicom kneza Miloša i nastavlja se bulevarom vojvode Putnika prema Košutnjaku. U povratku planiran je odmor u Topčiderskom parku a povratak je istom trasom do spomenika knezu Mihailu na Trgu. Vožnja počinje u 9 časova ujutro a povratak je planiran do 15 časova.

Knezu Mihailu u cast -Trasa 2013

Ciklo-turistički maraton “Savska pedala” počinje ispred hale Pinki i ide Tošinim bunarom do Surčina, gde je i prvi odmor. Odatle se nastavlja prema Nautičkom selu “Biser” u Boljevcima. Završetak vožnje je na Novom Beogradu, kod tramvajske okretnice u ulici dr Ivana Ribara. Maraton je dug 62 km a planiran je polazak u 9 časova i povratak oko 17:30.

na dva točka 2

 

Trasa 11 RTBM Boljevci

Organizatori napominju da je planirana brzina karavana oko 22 km/čas i da će uz bicikliste kao pratnja ići tim koji će činiti lekar, mehaničar koji će moći da pomogne oko sitnijih popravki i redari.

Pokrovitelj manifestacije je Sekretarijat za omladinu i sport Gradske uprave grada Beograda i Gradska opština Surčin.

 

Bajsologija.rs

Komentari