U subotu se održavaju vožnje „Sto milja“ i „Polovina sto milja“

U subotu 26.4.2014. godine u organizaciji udruženja Ciklosvet Srbija održavaju se vožnje „Sto milja“ i „Polovina sto milja“.

Vožnja „Sto milja“ (dužina: 157,2 km) počinje u 9časova na bezinskoj pumpi Gasprom posle Pančevačkog mosta. Ruta kojom će se voziti ova vožnja je: obilaznica, Banatsko Novo selo, skretanje za Kačarevo, Kačarevo, Crepaja, Kovačica, Uzdin, Tomaševac, Orlovat, Ečka, Perlez, Farkaždin, Idvor, Sakule, Baranda, Opovo, Sefkerin, Zrenjaninski put i Borča. Cilj je „Kod Pufte“ gde je predviđen ručak, dodela poklona i prezentacija Garmin uređaja i Hydrostara.

Pobednik je svaki učesnik koji pravilno savlada celokupnu stazu i prođe kroz cilj u zadatom vremenu – 10 sati. Ovo nije trka, pa samim tim nema klasične klasifikacije učesnika i pobednika.

Vožnja „Polovina sto milja“(dužina: 79,4 km) održava se istog dana sa startom koji je 15 minuta kasnije na benzinskoj pumpi Gasprom posle Pančevačkog mosta. Vozi se novim putem do odvajanja za stari put, mostom preko Tamiša i dalje se nastavlja prema Pančevu, Jabuci, Glogonju, Opovu i Čenti da bi se vožnja nastavila na Zrenjaninskom putu a dalje ka Borči. Cilj trke „Polovina sto milja“je na istom mestu gde i cilj trke „Sto milja“ a takođe je predviđen ručak, dodela poklona i prezentacija Garmin uređaja i Hydrostara.Vremensko ograničenje za završetak ove vožnje je 7 sati.

Manifestacija se vozi u uslovima otvorenog saobraćaja a dozvoljeni su svi tipovi bicikala, ako su u skladu za važecim zakonskim propisima o bezbednosti zaobracaja i pravilnicima o tehničkim uslovima za vozila te vrste. U toku vožnje svaki biciklista se smatra samostalnim učesnikom u saobracaju i mora u potpunosti poštovati sve važece saobraćajne propise. Na manifestaciji mogu učestvovati sva lica koja su napunila 18 godina života.

Učesnici su dužni da imaju prednje i zadnje svetlo, nose reflektujući prsluk u uslovima smanjene vidljivosti (kiša, magla, mrak) a zaštitne kacige se preporučuju ali nisu obavezne.

Kotizacija je 450 dinara po učesniku, za članove Ciklo svet Srbija je 350 dinara. Uz kotizaciju koja se uplaćuje na startu pri preuzimanju dokumentacije za vožnju (karton za overu na kontrolnim tačkama, upustva za putanju, kao i bon za ručak).

Prijave za vožnju se šalju na e-mail: stomiljasrbije@gmail.com a u njima je potrebno poslati ime i prezime, godište, adresu i broj telefona. Prijave za vožnju moguće je izvršiti i na samom startu najmanje 30 minuta pre početka.

bajsologija.rs 

Komentari