Završen prvi po redu Frame – Bicycle & Eco festival

/ 04.06.2013
Festival kratkometražnog filma kojemu je glavna tema bicikl i biciklistička kultura održao se od 31.5. do 1.6. u Osijeku.

Iako najavljenog dnevnog programa nije bilo zbog lošeg vremena koje nedeljama ne dopušta potpuno uživanje u bicikliranju, večernji program se odvijao prema planu.

Na takmičanju koje je otvoren pre 3 meseca, stiglo je preko 80 fotografija i više od 30 filmova na zadanu temu biciklističke kulture i bicikla.

Najbolje radove koje smo prikazali publici odabrao je žiri u sastavu Mario Romulić, Dražen Stojčić, Vedran Marjanović Wekster i Antun Balog.

U petak 31.5. u cafe baru Trica od 20:00 sati je bila otvorena izložba najboljih fotografija po izboru žirija , a neposredno nakon, svoja iskustva o putovanjima s publikom su podelili mladi avanturisti Hrvoje Jurić i Marko Žulj na tribini pod nazivom – Kako putovati s malo novca.

Najbolje fotografije su :

1. mesto – Boštjan Gartnar – On the edge

23_on-the-edge

2. mesto. – Nikola Lučić – Odlazak

17_Nikola-Lucic-Odlazak

3. mesto – Harun Hrustić-  “Snowy Trail

12_Snowy-trails

U subotnjem programu smo u kinu mogli uživati u kratkim filmovima biciklističke tematike, gdje je prvo mjesto i prigodni poklon osvojio film „Bike to work“ autora- Leylla, Khalisa and Brian iz Amerike.

U publici je bilo i dvoje sudija video takmičanja, Dorotea Zovko s filmom 8 točkova i gost iz Srbije Srđan Canić s filmom  Rejuvenate – Joy of Cycling,

Veselim ritmovima prie početka projekcija okupljene su zabavili bubnjarska skupina RitmOS i performerska skupina Domachy.

Nadamo se da će festival ovakvog tipa ima budućnost i da će iz godine u godinu rasti sve više.

Organizaciju festivala su pomogli da se prvi festival zaljubljenika u bicikle održi u našem gradu, sponzorima Croatia Osiguranje, Capriolo i Red Bull te knjižarama Ljevak i Algoritam.

Vladimir Ćurčić / Bajsologija.rs

Komentari