Tur de Frans i Greg LeMond na Eurosportu

Televizijski debi Grega LeMonda na Tur de Fransu, u najintenzivnijem praćenju trke na Eurosportu. “Prava trka će se voditi između Fruma i Kontadora”

Trostruki šampion Tur de Fransa, Greg LeMond će imati televizijski debi na Trci oko Francuske, kao Eurosportov top konsultant, 25 godina nakon njegove legendarne pobede 1989.

Od “Velikog polaska” u Lidsu 5. jula do finala na Šanzelizeu u Parizu 27. jula, sve etape će biti direktno praćene, uz deset kompletnih deonica na Eurosportu. LeMond će biti na licu mesta, pripremaće najave etapa i svaku deonicu će uživo analizirati u svom šou programu “LeMond na Turu”.

Eurosportovo najintenzivnije praćenje

Eurosport će proslaviti svoj 25.uzastopni Tur de Frans u velikom stilu sa rekordnih 350 sati programa na Eurosportu i Eurosportu 2, uključujući preko 90 sati direktnih prenosa, u visokoj definiciji slike. Direktni prenosi su na Eurosportu, kao i pregledi dana u 20.00 časova na Eurosportu 2, uz reprize svakog jutra.

Direktni prenosi startuju 3. jula, kada će u Lidsu biti predstavljeni timovi (19.30-21.30h). Greg LeMond i voditelji i novinari Eurosporta biće na licu mesta, kako bi prikupili poslednje reakcije timskih menadžera i vozača.

Od 5. jula, sve etape će biti direktno prenošene, od čega njih deset u celosti uključujući vikend u Jorkširu, treću etapu u Londonu, četvrtu u Lilu, petu u Arenbergu, gde takmičare očekuje opasna deonica po kaldrmi, desetu u Vosgeu (La Planche des Belles Filles), 14. u Alpima u Risolu, 17. i 18. u Pirinejima, Plat d’Ade i Hotakam, kao i poslednju etapu u Parizu.

“LeMond na Turu”

Dve “LeMond na turu” 15-minutne emisije biće emitovane svakog dana iz studija Eurosporta na licu mesta. LeMond će u svom šou analizirati etapu neposredno pre starta, a sastavni deo emisije su ekspertize LeMonda, pregled profila etape i favorita, kao i intervjui sa učesnicima. Ekipe Eurosporta će praviti reportaže “iza kulisa” zahvaljujući ekskluzivnom pristupu timovima na Turu. Gledaoci će videti kako se timovi opuštaju ili kako su u Kontadorovom Tinkof-Sakso timu videli timsku prezentaciju u Lidsu.

Druga emisija “LeMonda na Turu”, neposredno posle podijuma, oko 17.30h, donosi uživo analizu minule etape, intervjue sa vozačima i menadžerima tima, u kojima će se govoriti o ključnim tačkama na poslednjoj sekciji Tura. Komentator britanskog Eurosporta, Šon Keli, višestruki etapni pobednik na Turu i četvorostruki osvajač zelene majice, pridružiće se LeMondu u debati posle ključnih etapa.

Ljubitelji biciklizma imaju priliku da uživaju u Eurosportovom praćenju Tura i na Eurosport Plejeru, specijalizovanom TV servisu dostupnom na PC-u.

“La Course by Le Tour de France“: direktno 27.jula

Eurosport će takođe direktno prenositi od 13:45 do 15:00h, inauguracioni “La Course by Le Tour de France“, događaj koji će okupiti najbolje devojke takmičarke, nekoliko sati pre nego muški peloton dođe u Pariz. Devojke će se takmičiti na kružnoj stazi koja u srcu grada, pre finalnog sprinta do cilja na Aveniji ŠanZelize. Direktan prenos novog takmičenja ojačava poziciju Eurosporta kao kuće biciklizma i potvrđuje posvećenost prenosima najboljih ženskih takmičenja.

Pre starta najveće biciklistčke trke na svetu, Greg LeMond će analizirati vozače i rutu takmičenja.

O favoritima on je rekao: ”Prava trka će biti između Krisa Fruma i Alberta Kontadora. Nisam video nikoga ko je mogao da parira Frumu na prošlom Turu. Ove godine, izgleda da se Kontador vratio u vrhunsku formu, što je prikazao na Dofineu. U isto vreme, on se i psihološki vraća, nije bio na podijumu tri godine, ali on je vrhunski vozač, ima mnogo talenta. Skaj je možda manje dominantan nego što je to bio slučaj prošlih sezona, tako da pravu trku očekujem između Fruma i Kontadora.”

Američka legenda biciklizma o ruti Tura kaže: “Trka će biti odlučena u poslednjoj nedelji. 20. etapa će biti ključna, jer takmičare očekuje neobično dug individualni hronometar od 54 kilometra, ali mislim da će neko od vozača steći prednost posle Pirineja (od 16. do 18. etape), što će možda biti presudno. Psihološki, ako ste favorit , posle Pirineja želite bar dva minuta prednosti. Ako ste “brdaš” trebaće vam tri do četiri minuta prednosti u odnosu na Fruma. Mislim da će Frum izbiti na čelo poretka posle Šarmusa u Alpima, a biće spreman da prednost uveća na hronometru. Ukoliko Kontador ne postane Kontador.”

O EUROSPORT GRUPI

2014. Eurosport slavi 25 godina kao lider živih sportskih prenosa i digitalnih invovacija.

Eurosport Grupa je vodeća evropska sportsko zabavna grupa.

U 2014., Diskaveri Komjunikejšns, svetski broj 1 u proizvodnji plaćenih TV programa, preuzeo je kontrolu nad Eurosportom, proširujući svoj portvolio na 2.7 milijardi kumulativnih pretplatnika na više od 220 zemalja i teritorija.

Eurosport je prvi panevropski TV kanal, koji se emituje na 20 jezika u 135 miliona domaćinstava širom Evrope, u 54 države. Eurosport HD je simulkast Eurosporta u visokoj rezoluciji. Eurosport 2 se gleda u 72 miliona domaćinstava na 18 jezika širom 51 teritorije. Eurosport 2 HD lansiran je avgusta 2009. Eurosport Azija-Pacifik proteže se u 16 zemalja regiona gde je pokrenut HD kanal u septembru 2011. Eurosportnews je kanal sportskih vesti koji se prenosi širom sveta. Eurosport.com, evropska broj 1 online sportska destinacija, koja ima oko 23 milliona korisnika mesečno (comScore) u međunarodnoj mreži sportskih vebsajtova na 11 jezika, uključujući Yahoo! ko-brendirane sajtove u Nemačkoj Španiji, Italiji i u Velikoj Britaniji. Eurosport.com besplatna mobilna aplikacija je dostupna na 10 jezika. Eurosport Player, Eurosportov online TV servis, emituje uživo i na zahtev sportove koji se gledaju na PC-u u 53 države i Player aplikaciju dostupnu za mobilni, tablet I konekciju za TV u 40 zemalja. Eurosport Events je grupa eksperata koji upravljaju I promovišu međunarodne sportske događaje

Komentari