Vigins odustao od jubilarnog Tura

, / 06.06.2013
Britanac Bredli Vigins neće braniti tiulu u Francuskoj, jer je zbog povrede morao da otkaže učešće na stotom Turu, koji 29. juna startuje na Korzici.

Prošlogodišnji šampion Tura je zbog plućne infekcije morao odustati od ovogodišnjeg Đira, nakon 12 odvezenih etapa, a sada ima problem i sa kolenom.

”Bolest i povreda sprečili su Breda da se na pravi način pripremi za nastup na Turu i zato više ne razmatramo mogućnost njegovog nastupa. Ovo je veliki gubitak za nas”, rekao je sportski direktor ekipe Skaj, Dejv Breilsford.

”Jako sam razočaran što neću moći nastupiti na Turu. Očajnicki sam želeo biti na startu, ali ne mogu trenirati na način na koji bih morao, tako da neću biti spreman. Kada ste spremni prihvatiti činjenice, to je gotovo olakšavajuce”, izajvio Vigins.

Kapiten Skaj tima na ovogodišnjem Turu biće drugoplasirani sa prošlogodišnje trke, Kris Frum.

Posljednji biciklista koji zbog povrede nije branio naslov na Turu bio je Irac Stiven Roš, 1988. godine, a nakon njega na startu se kao branitelji titula iz različitih razloga nisu pojavili Marko Pantani 1999. (po vlastitom izboru), Lance Armstrong 2006. (penzionisan) i Alberto Contador 2008. (njegova ekipa nije dobila pozivnicu za nastup).

Izvor: Eurosport

Komentari