Kitel brži od Sagana u sprinterskoj završnici

Marsel Kitel iz Džajant-Šimana je u sprinterskoj završnici 122km duge druge etape Trke oko Dubaija došao do svoje prve pobede u sezoni.

Kitel je pobedio Petera Sagana iz Kanondejla u klasičnoj sprint završnici etape koja je vožena od Dubaija do Palm Džumeiraha.

Pobednik individualnog hronometra, kojim je počeo Tur Dubaija, Tejlor Fini (BMC) je treći prošao kroz cilj, čime je zadržao lidersku poziciju na trci.

Sprint zvezda i vozač „Omega Farma-Kvik Stepa“, Mark Kevendiš je tema dana, jer je ostao zarobljen u grupi na nekoliko stotina metara pre cilja i nije čak ni imao priliku da se bori za etapnu pobedu.

„Tim je odradio sjajan posao dovodeći me u dobru poziciju. Dosta posla smo odradili u poslednjih 500 metara, a onad sam ja preuzeo stvari na 200 metara, kada sam krenuo u sprint“, rekao je Kitel posle trijumfa.

„Ponosan sam kako smo radili za današnju pobedu. Bilo je mnogo vetra i nadam se da će biti bolje narednih dana“, dodao je Marsel Kitel.

U petak je na programu treća etapa četvorodnevne trke, koja u dužini od 162 kilometra vodi od Dubaija do Hate, uz direktan prenos na Eurosportu.

Izvor: Eurosport    Foto: abc.net.au

Komentari