SVI NA PIKNIK! – 39. Beogradska Kritična masa

U subotu 28. juna održaće se 39. Beogradska kritična masa! Pozivamo vas da se priključite prvoj letnjoj vožnji ove godine, okupljanje počinje u 16:30, a vožnja u 17h sa Trga Republike.

Letooo je stiglo i hajde da zajedno proslavimo njegov dolazak! Provozaćemo se ulicama grada, i preko Brankovog mosta, Novog Beograda i mosta na Adi dopedalaćemo do Topčiderskog parka – a u parku piknik!!! Ponesite frizbije, lopte, badminton, ćebenca, voćkice i osvežavajuće napitke, pa da uz druženje, zabavu i dobro raspoloženje pokažemo svim Beograđanima da su letnji dani na biciklu još lepši! Kao i uvek dobro osvetlite svoja nemotorizovana vozila i ponesite pištaljke, zvonca, zvečke… Vozićemo pažljivo i strpljivo, umerenom brzinom do 15 km/h.

map

Ruta 39. Beogradske Kritične mase

Kritična masa je grupna vožnja po ulicama grada koja za cilj ima podizanje svesti o ravnopravnom učešću biciklista u urbanom saobraćaju. Veliki broj gradova u svetu (a sve ih je više i u Srbiji!) ima ovakvu manifestaciju koja je vid borbe za bolje uslove i prava biciklista, ali i sjajna je motivacija za one koji još nisu počeli da koriste bicikl kao prevozno sredstvo. U Beogradu se Kritična masa organizuje više od tri godine, svake poslednje subote u mesecu sa početkom u 17h sa Trga Republike.

Izvor: uzb.rs

 

Komentari