37. Kritična masa u Beogradu – ROĐENDANSKA KRITIČNA MASA

Osim proleća, sunca i lepog vremena, ove poslednje subote u mesecu slavimo još nešto: TREĆI ROĐENDAN Kritične mase u Beogradu! :)

Ovomesečnu vožnju obeležićemo u bojama proleća i veseloj rođendanskoj atmosferi, pa ste svi pozvani da ponesete cveće ili neki cvetni detalj na sebi i da ukrasite svoje bicikle, pa da još jednom pokažemo Beogradu da je na biciklu najlepše i najveselije!

Dres kod: svečani-rođendanski 🙂 (cvetni detalji, suknjice, haljinice, košulje, sakoi, kravate, leptir mašne, cipele za igranku 🙂
Rođendanska ruta: http://ridewithgps.com/routes/4430913

Ovog puta ćemo prvi put zajedno preći preko Mosta na Adi, gde ćemo stati na par minuta i napraviti fotografiju “bajk lifta”. Vožnju dugu 11.5km završićemo u Savamali u Kulturnom centru GRAD, gde će se održati rođendanska žurka uz koncert Horkestra, a nakon koncerta muziku će puštati DJ UZB ekipa. 🙂 Naravno, rođendansko slavlje neće proći bez velike biciklističke torte (biće za sve!), a i nagradne igre, u kojoj ćete imati šansu da šansu da dobijete dva kvalitetna sedišta Selle Royal koju za ovu priliku donira Planet Bike, POPCYCLE zaštitne trake, kao i još neke nagrade koje za srećne dobitnike priprema UG Ulice za bicikliste (majice, zvončići, svetla…).

Kritična masa je biciklistička vožnja koja se održava u više od 300 gradova sveta, a u Beogradu svake posledenje subote u mesecu sa početkom u 17h sa Trga Republike. Cilj vožnje je da se donosiocima odluka i javnosti skrene pažnja na važnost razvijanja alternativnih održivih vidova transporta kao što je bicikliranje i promeni način razmišljanja gradskih planera, koji su trenutno orjentisani na razvoj neodrživog automobilskog saobraćaja.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/626234870802825

Izvor: Ulice za bicikliste    Autor grafike: Vuk Spasojević

Komentari