Subotica: Biciklistička staza do Mađarske

, / 27.12.2018
Subotica će dobiti novu biciklističku stazu, kojom će se povezati sa mađarskim naseljima Ašothalomom i Tompom. Završetak radova je planiran do kraja septembra 2019. godine, a pre nekoliko dana održan je prvi sastanak projektnog tima.

Cilj projekta „Opti-Bike“, koji se realizuje u okviru programa prekogranične saradnje, jeste optimizacija saobraćaja. Ukupna dužina staze će biti 18 kilometara, od toga 3,2 km u Tompi, u Ašothalomu 6,9 km i oko 8 km staze u Subotici.

Prema rečima gradonačelnika Tompe, Lasla Veha, izgradnja staza će olakšati život građana u pograničnim mestima i doprineće razvoju turističkih potencijala.

-Ljudi iz Srbije radi u Tompi i Kelebiji, pa će im to olakšati dolazak na posao, zatim imamo zdravstvenu ustanovu i prodavnice te će građanima biti olakšan dolazak. Ovaj projekat je jako važan i sa turističkog stanovišta- rekao je Veh.

Ukupna vrednost projekta je 2,5 miliona dinara, od kojih je Evropska unija obezbedila 2,18 miliona, odnosno 85 odsto. Ostala sredstva obezbedile su tri lokalne samouprave.

Izvor: Subotica.com

Komentari