Asfaltirana biciklistička staza od Mačvanske Mitrovice do Zasavice

, / 08.03.2019
Radovi na asfaltiranju biciklističke staze u dužini od 4 km od centra Mačvanske Mitrovice do Zasavice, privode se kraju.

Ovi radovi vršeni su u sklopu projekta cikloturizma kojim bi se biciklističkim stazama premrežila urbana gradska područja sa teritorijama zaštićenih prirodnih dobara na teritoriji Sremskog okruga.

Sredstva za izgradnju staze dala je dala Švajcarska razvojna agencija SDC 7,5 miliona dinara, Grad Sremska Mitrovica i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija su obezbedili po 5 miliona dinara i Pokrajinski sektretarijat za privredu i turizam 6.500.000 dinara.

U okvuri projekta planirano je i postavljanje neophodne signalizacije. Prva faza Projekta je do ulaska u naseljeno mesto Zasavica Dva, a druga faza od te tačke, od ulaska u Zasavicu do skretanja za Valjevac odnosno Baru Zasavicu.

Pored toga, ova staza će biti integralni deo Savske biciklističke rute koja povezuje zemlje bivše Jugoslavije Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.


Realizacija ovog projekta pre svega je značajna za stanovnike Zasavice Dva jer obezbeđuje veću povezanost Zasavice i Mačvanske Mitrovice, posebno je značajna za bezbednost saobraćaja svih učesnika. Naročito za bezbednost biciklista jer ne možemo da zanemarimo činjenicu da značajan broj naših meštana do svog posla dolazi često biciklom “ – naveo je Miroslav Marić, predsednik Mesne zajednice „Zasavica Dva”.

IZVOR: mitrovica.info

Komentari