Steviću šest, a Zekavici tri boda u prvoj trci “Banja Luka – Beograd”

Ivan Stević, najbolji srpski biciklista, profesionalac u rumunskom Tušnadu, zauzeo je sedmo mesto u sprintu grupe od 52 vozača na cilju prvog dela trke “Banja Luka – Beograd” u Brčkom.

Osmo mesto pripalo je mladom biciklisti čačanskog Borca, Jovanu Zekavici, koji je vozio u kombinovanom timu Borac – Železničar MBN. U “top 20” plasirao se i Marko Stanković iz CCN Metalca koji je zauzeo 13. mesto.

Steviću je pripalo šest, a Zekavici tri boda i ovo su prvi poeni za srpski drumski biciklizam u novoj sezoni za rang listu Evropa tura.

Etapa je bila veoma dinamična, o tome svedoči i prosek od 43,5 km na čas. U prvom ozbiljnijem pokušaju bega izdvojila se velika grupa koja je došla na cilj i sprint je odlučio pobednika. Došlo je do pada u finišu, vozači su dobili vreme pobednika, ali se grupa dosta razvukla.

Trijumfovao je u sprintu Mihael Kolar (Slovačka) koji je stazu od Banja Luke do Brčkog od 181 km prešao za 4:9,58 časova. Austrijanac Jan Sokol stigao je drugi, dok je Matej Mugerli (Slovenija) bio treći.

Na trci su tri ekipe iz Srbije, CCN Metalac iz Kraljeva, kombinovani tim čačanskog Borca i Železničara MBN iz Niša i kombinovani tim OBK Beograda i apatinskog Asa. Startovala su 134 vozača. Drugi deo trke je u nedelju 21. aprila od Bjeljine do Beograda.

Pred start drugog dela biciklističke trke „Banjaluka – Beograd“ u nedelju 21. aprila u Bjeljini, Biciklistički klub Partizan, koji je sa BSK iz Banjaluke organizator ove manifestacije, planirao je trku za decu i đake.

Pokrovitelji trka su Vlada Republike Srpske, Vlada Srbije, gradovi Banjaluka, Prnjavor, Derventa, Šamac, Brčko, Bijeljina i Beograd, dok je jedan od glavnih sponzora “Banjalučka pivara”. Tehnički organizatori su BSK iz Banjaluke i Partizan iz Beograda.

bajsologija.rs

 

Komentari