Rajoviću bela, Bogdanoviću zelena majica na trci „Olimipjske nade“

, / 21.09.2013
Žutu majicu „Rudarski besen Kolumbara“ u drugoj etapi juniorske trke „Olimpijske nade“ u Beogradu nosiće Filip Čengić (Hrvatska, Cestorad, Vinkovci), zelenu majicu Opština Ljig za prolazne ciljeve Milan Bogdanović (Železničar MBN, Nip) a belu majicu za najboljeg mladog vozača Dom zdravlja „Ristić“ poneće kadet CCN Metalca Dušan Rajović!

U prvoj etapi na stazi od 104 km od  Beograda do Rajca, slavio je Filip Čengić (Hrvatska Cestorad, Vinkovci) koji je stazu prvezao za 2:43,39 časova i za 11 sekundi bio brži na cilju od sjajnog kadeta CCN Metaca Dušana Rajovića. Treće mesto pripalo je Oliveru Nađu (Mađarska, Seksard) sa 19 sekundi zaostatka, dok su četvrto i peto mesto osvojili mladi biciklisti Partizana Dušan Kalaba sa  29 sekundi slabijim vremenom i Luka Kotur sa 1,35 minuta zaostatka.

Pokrovite trke je Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, a organizatorima, vrednim biciklističkim radnicma iz BS Beograda na čijem čelu je predsednik BSB Nebojša Popov, pomogli su Olimpijski komitet Srbije, MUP i  saobraćajna policija, „Jat ketering“, BS Srbije, BK Čukarički i posebno beogradske opštine Čukarica i Stari Grad.

ON dusan rajovic

U nedelju 22. septembram drugog dana  učesnici iz Nemačke, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Hrvatske, BiH i Srbije voziće na  stazi od Ljiga zatim Ibarskom magistralom do cilja na vrhu Kosmaja od 70 km.

U direkciji trke su dirktor Nikola Jakovljić, zamenik Marko Živanović i Ranko Marić, sekretar BS Beograda, organzatora ove manfestacije koja nastavlja tradiciju legendarnih „Kosmajskih partizana“.

Bajsologija.rs

Komentari